Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Youtube kártyák használata

Egy újabb módszer, melyet alkalmazva interaktívvá teheted a videóidat: ez a Youtube kártya. Hasonló a kommentárokhoz, csak sokkal többrétű, és hatékonyabb. A kártyák használata nagyon egyszerű, de a videóban meg is mutatom.

Most lássuk, milyen típusú kártyákat tudsz létrehozni:​

  • értékesítési - alkalmas termék reklámozására a videódból (ehhez egy engedélyezett webáruházban kell elérhetőnek lennie a termékednek);
  • adománygyűjtési - támogatott adománygyűjtő webhelyeken futó projektedhez;
  • másik Youtube videóra, vagy lejátszási listára mutató kártya;
  • társított webhelyre mutató kártya;
  • csatornakártya - más Youtube csatorna ajánlására;
  • rajongói támogatási kártya - (M.o.-on egyelőre nem érhető el, de segítségével a nézőket lehet anyagi támogatására buzdítani).

Láthatod, nagyon erőteljes eszköz lehet a kezedben a Youtube kártya. Érdemes jól átgondolnod, hogyan, és mire akarod használni, hogy a legjobb eredményt érd el vele.

A gyakorlati megvalósítás azzal kezdődik, hogy bejelentkezel a saját Youtube csatornádra, és a “Videókezelő” fülre kattintva az összes videód felsorolása megjelenik a képernyődön. Kiválasztod a videót, melyhez kártyát akarsz hozzáadni, és lenyitod a Szerkesztés melletti fület, majd rákattintasz a Kártyák-ra.

A videóban részletesen megmutatom, hogyan tudod a kártyát hozzáadni. Fontos, hogy adott időponthoz tudod rendelni a kártyára mutató információ megjelenését, illetve a jobb felső sarokban egy “i” betű már a videó elindulásakor jelzi, hogy kiegészítő információt tartalmaz. Ha a néző kíváncsi, már itt is megnézheti, hogy mivel egészítetted ki a videódat.

Youtube cards

Fontos: ha társított webhelyre mutató linket akarsz a kártyádon elhelyezni, figyelmesen olvasd el a tudnivalókat. Ahogy a videóban is elmondom, lehetséges, hogy igazolnod kell a webhely tulajdonjogát. A lépéseken végig fog vezetni a Youtube, így ez sem jelenthet problémát.

Itt legyél nagyon kreatív, hiszen alkalmad van felkelteni, és megtartani a néző érdeklődését ennek a Youtube kártyának a használatával. Ha jól alkalmazod, célba fogsz találni, és kattintani fog. Ne felejtsd el a cselekvésre ösztönzést sem. Ugye nem kell mondanom, hogy amennyiben jól összerakod, mennyire emelheti ez a Youtube kártya a konverziód arányát?

Ha ez még nem győzött volna meg róla, hogy érdemes Youtube kártyát használnod, akkor most jön a végső érv: a kártyák mobiltelefonon és tableten is megjelennek (szemben a kommentekkel)! Ezzel megtöbbszörözheted a videód hatását.

Kapcsolódó hivatkozások:

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply