Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
 • You are here:
 • Home »
 • Egyéb »

A tartalom terjesztését elősegítő eszközök átfogó listája

Tartalom terjesztés

A legtöbb marketingesnek nincs elég ideje arra, hogy az összes tartalmat, amit létrehoz egy nap, kellőképpen reklámozza. De, mivel a tartalom marketing eszközök száma folyamatosan növekszik, egyre több eszköz áll rendelkezésre (ingyenes és fizetős), mellyel egy elfoglalt marketinges különböző módon képes terjeszteni a létrehozott tartalmát.

Összeállítottunk egy bőséges listát a promóciós eszközökről azért, hogy megtaláld az igényeidhez leginkább megfelelő eszközt - és hogy lásd, van fejlődési lehetőséged.

Ez a lista tartalmaz közösségi média hálózati elemeket, közösségi média kezelő eszközöket, fizetős promóciós eszközöket, disztribúciós eszközöket, támogató (pártfogói) eszközöket. Kérlek, ne felejtsd el, hogy ez a lista nem teljes, van más útja-módja is a tartalmad terjesztésének (mint pl. email, hírlevél).

​Közösségi hálózatok

Használd a közösségi hálókat arra, hogy követőkre tegyél szert, hogy elérd a véleményvezéreket még úgy is, hogy fizetsz a szponzorált bejegyzésért és célzott elérésért.

​Twitter

Több, mint fél milliárd regisztrált felhasználóval rendelkezik. A Twitter felhasználók

 • közzé tehetnek max. 140 karakter hosszban üzeneteket
 • megoszthatnak képeket, videókat
 • létrehozhatnak ügyfél listát
 • küldhetnek direkt üzenetet
Twitter

Terjeszd a tartalmadat a Twitteren organikusan, Twitter kártyával, vagy fizetett hirdetéssel.

Facebook

Több, mint egy milliárd regisztrált felhasználója van ennek a közösségi média felületnek. A Facebook lehetőséget ad felhasználóinak, hogy

 • kapcsolatban legyenek barátaikkal
 • megosszanak linkeket
 • megosszanak képeket, videókat, eseményeket
 • csatlakozzanak csoportokhoz
facebook

Marketingesként lehetőséged van a tartalmadat organikusan terjeszteni, vagy fizetett hirdetésen keresztül.

Pinterest

A marketinges személyre szabható felületen tudja itt megosztani a képeit, videóit. A Printerestnek közel 50 millió felhasználója van.

pinterest

LinkedIn

Üzlet-központú online hálózat, a következő funkciókkal:

 • linkek megosztása
 • kapcsolódások létrehozása
 • csoportok csatlakozása
 • ajánlások írása
 • kapcsolatok keresése cégenként, iparáganként, képzettség alapján
linkedin

A marketinges megoszthatja itt a tartalmát, mint céges frissítés, szponzorált frissítés, és LinkedIn Pulse hozzászólás.

Google+

A Google+ közösségi hálózattal a felhasználók videó-csetelhetnek, különböző köröket hozhatnak létre az emberekből azért, hogy az egyes körökbe tartozóknak célzott üzenetet tudjanak küldeni.

google-plus

Az Offerpop közösségi média felület, ahol ügyfeleket lehet toborozni, elkötelezetté tenni, majd vevővé konvertálni.

offerpop

Töltsd fel és oszd meg a prezentációdat, majd tekintsd meg, hogy kik nézték meg a bemutatódat.

SlideShare

Közösségi média kezelő eszközök

Ezek az eszközök nagyszerűen használhatók az online jelenléted szervezéséhez. Több közülük lehetővé teszi, hogy egy felületen keresztül több közösségi hálózaton osszál meg egyszerre tartalmat, és egyúttal elemzi azt is, hogy teljesít a tartalmad. Nagyszerű lehetőséget kínál ez arra, hogy megtudd, a különböző közösségi hálókon milyen típusú tartalmak teljesítenek jól.

Sprinklr

Nagy világcégek alkalmazzák ezt a közösségi média kezelő rendszert többek között publikálásra és tartalom-kezelésre.

Sprinklr

Több Twitter fiókot kezel, ütemezi a tweet-eket, mindezt egy Twitter felületen.

Tweetdeck

Több közösségi média fiókot kiszolgálsz vele, elemezd a közösségi média forgalmát, kövesd nyomon az előfordulásokat, működj együt más csapattagokkal, és ütemezd az üzeneteket és tweet-eket az eszköz segítségével.

hootsuite

Feltöltöd a cikked, képed, videód, és ez a közösségi média eszköz automatikusan elküldi azokat a közösségi média fiókjaidba.

Buffer

Ezzel az eszközzel megtudhatod, kik a véleményvezérek, akik befolyásolják a piacod, kiépítheted és ápolhatod velük a kapcsolatot. Lehetőséged van grafikusan ábrázolni mérések alapján a hatást.

traackr

Ezzel a kezelő eszközzel több felhasználó egyszerre ütemezheti-, közzé teheti- és elemezheti közösségi média üzenetét, méghozzá több felületen.

Sprout-Social

Kövesd a Twitter trendeket, hogy hasznosítani tudd ezzel a teljes funkcionalitású twitter figyelő- és publikáló eszközzel.

socialbro

Tudd meg, majd elemezd, hogy mit beszélnek a márkádról, valamint a konkurenciádról. Ennek alapján megtudod, mit akarnak a vásárlók, milyen tartalommal érsz el eredményt, és hogyan tudod fenntartani a kapcsolatot.

Salesforce Marketing Cloud

Közösségi kereső motor, mely 100+ közösségi média felületen keresi- és elemzi egyidejűleg a tartalmakat.

Social Mention

A felhasználók nyomon követhetik az iparáguk trendjét, és értesítést kapnak a legújabb történésekről, hírekről.

Bottlenose

Ezzel az eszközzel biztosítható egy cégen belül a közösségi média együttműködés és ellenőrzés, és ezen felül elemzések, jelentések készíthetők vele.

Spredfast

Ez a közösségi média marketing Saas (Software as a Service - szolgáltatott szoftver) egyesíti a megfigyelést és elemzést azzal az elkötelezettséggel, hogy teljes életciklusra szóló megközelítést adjon a felhasználóknak a közösségi média rendszer kezelésére.

Meltwater Buzz

Ezen a felületen a felhasználók mind a közösségi médián, mind a hagyományos kereskedelmen keresztül össze vannak kapcsolva az iparáguk piacterével.

Marketwired

PR szoftver, mely abban segíti a felhasználókat, hogy elérjék a célcsoportjukat, és kezeljék a kampányokat a hagyományos-, digitális- és közösségi médiákon.

CisionPoint

Az összes közösségi média megemlítést megkapja egy postafiókba, ütemezi az üzeneteket a különböző felületeken, és jelentéseket készít a közösségi média tartalmakról.

GetStacker

Több hálózatról is jelentéseket, elemzéseket készít a közösségi médián posztolt üzenetekről.

Viralheat

Fizetős reklámeszközök

Alkalmazd ezeket az eszközöket a tartalmad reklámozására az interneten.

OneSpot

Ez az eszköz a saját-, vagy megszerzett tartalmat automatikusan optimalizált hirdetéssé alakítja, terjeszti a saját hirdetési felületein, remarketinggel, és ellenőrzi az eredményt.

OneSpot

A felhasználók olvasási- és megosztási hisztorija alapján algoritmust képez, majd ennek alapján személyre szabott ajánlatot tudnak a weboldalak kínálni.

gravity

Ez a tartalom felfedező eszköz más prémium közzétevők olvasóinak ajánlja a tartalmadat, személyre szabott olvasói élményt nyújtva ezáltal számukra, miközben érdeklődő olvasókkal ismerteti meg a tartalmad.

outbrain

Ez az eszköz felkutatja azokat, akik olyan céget keresnek, mint a tiéd, releváns közösségi társalgást javasol, és a forgalmat és a keresést hozzád irányítja.

vocus

Ez a reklámeszköz veszi a tartalmad, és kiadói oldalakon helyezi el, az általad kiválasztott közönségre célozva.

taboola

Ez a platform abban segít a tartalom létrehozóknak és közzétevőknek, hogy megtalálják könnyen az utat a célközönségükhöz, és növekedjen az olvasói bázisuk az oldalukról, vagy máshonnan a weben.

nRelate

Cégekkel és közzétevőkkel összeköttetésben releváns és hasznos elhelyezést hoz létre a terméknek.

ContentBLVD

Ez a natív hirdetési eszköz a hirdetés tartalmát más formába, cikk formájába önti.

Vibrant-Media

Ez a vitafórum segít a bloggereknek és weboldal publikálóknak, hogy az olvasóik a vélemény nyilvánítás által elkötelezetté váljanak.

disqus

Sok natív hirdetési hálózat partnere, mint pl. Outbrain és nRelate.

Zemanta

Disztribúciós eszközök

Terjeszd a tartalmad ezeken a hálózatokon, hogy növeld az eléréseket.

Brightcove

Ez a tartalomszolgáltató felhő szolgáltató online videó felületet kínál annak érdekében, hogy videó lejátszót adhass a weboldaladhoz, közösségi média profilodhoz, és mobil készülékedhez.

brightcove

Terjeszti a közzétett híreket, melyek egy globális adatbázisba kerülnek több, mint 700 000 újságíró és blogger tollából, figyelemmel kíséri a hagyományos- és a közösségi médiát, és lehetőséget ad újságírókkal, bloggerekkel és más véleményvezérekkel folytatható beszélgetésekre.

PR-Newswire

Automatizáld az összes tartalmad közzétételét ezzel a marketing automatizálási megoldással.

PixxFly

Támogató eszközök

A tartalom reklámozásának egyik legerőteljesebb módja lehet a saját cégeden belüli támogatás. Tedd lehetővé az alkalmazottaidnak (és esetenként az ügyfeleidnek) ezeket az eszközöket használva azt, hogy a saját közösségi média profilukon megosszák a tartalmad.

GaggleAMP

Ezzel az eszközzel úgynevezett “gaggle”-ket tudsz emberekből létrehozni, akik azután a cég közösségi média frissítéseit a követőikkel megosztják.

GaggleAMP

Az alkalmazottakat, ügyfeleket, partnereket a márka “nagyköveteivé” avatja, ezzel erősítve a közösségi média posztokat.

SocialChorus

Ez az eszköz több médián keresztül - email, direkt mail, közösségi médiák - működő programokat hoz létre.

Amplifinity

Az alkalmazottaknak és ügyfeleknek lehetővé teszi, hogy miközben a saját közösségi profiljukat építik, a céged által létrehozott- és gondozott tartalmakat is megosszák.

EveryoneSocial

Ezzel az eszközzel ösztönözd az alkalmazottakat, hogy a márka támogatói legyenek. Megkönnyíti számodra, hogy továbbítsd a tartalmad az alkalmazottaidnak, és megfelelően jutalmazd őket.

SoAmpli

Hozz létre egy támogató hadsereget ezzel az eszközzel, mely közösséget nevel az ügyfelekből annak érdekében, hogy a tartalmadat különböző felületeken megosszák.

Influitive

Növeld a forgalmad, és a konverziós arányt azáltal, hogy az alkalmazottak közösségi média jelenlétét használva küldesz üzeneteket.

SocialLook

Lehet, a bőséges eszközkínálat most ijesztő számodra. De ne feledd: falatonként még egy elefántot is el lehet fogyasztani. A lényeg az, hogy tudd, a fejlődésnek nem lehet akadálya az, hogy nincs időd a jól átgondolt és megírt blogbejegyzésed megfelelő terjesztésére. Kezd el kicsiben, és ahogyan nő az üzleted, vedd sorban elő ezeket a hasznos eszközöket.Ha szeretnél további marketing eszközöket is megismerni, iratkozzál fel hírlevelünkre.

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: