Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Home office eszközök

Az utóbbi időszakban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az otthonról történő munkavégzés a Home office.  

Számos előnye lehet annak, ha az ember otthonról tudja végezni a munkáját. Ehhez azonban jó néhány dolgot végig kell gondolnia, hogy a munkavégzés hatékony, kényelmes, praktikus legyen.

Azokat az eszközöket gyűjtöttük csokorba, amik nélkülözhetetlenek, hogy a home office ne csak trendi legyen, hanem valóban hatékony, gördülékeny munkavégzést tehessen lehetővé.

A home office és a kommunikáció

Home office kommunikáció

A home office munkaforma során talán a legnagyobb kihívást jelenti a kommunikáció hogyanja a távoli munkatársak számára.

A távoli munkavégzés terjedésével egyre növekszik azon alkalmazások és szolgáltatások száma, amelyek megkönnyítik az emberek elérését, mégsem szakítják meg a munkafolyamatokat. Íme, néhány szolgáltatás, melyek megoldást nyújthatnak.

Slack

A csevegés és kommunikáció kivitelezésének egyik vezető eszköze a Slack, mely alkalmas házon belüli és távoli csapatok számára. Ez egy egyszerű chatprogram, aminek segítségével akár csoportosan, akár kétszemélyes helyzetben gyorsan, hatékonyan üzenhetünk egymásnak.

Slack a kommunikáció eszköze

Nagyon felhasználóbarát, valamint a legtöbb csapat számára megfizethető lehetőségeket kínál. Képes arra, hogy gyorsan hozzon létre speciális csatornákat a különféle célokhoz, osztályokhoz. Ez nagyban megkönnyíti az következő projektekre vonatkozó információk megosztását. 

A Slack széleskörű integrációs lehetőséggel rendelkezik, valamint olyan alkalmazásokat tartalmaz, melyek nyomon követik a fontos mutatókat.

Zoom 

Mindenannyiunk számára fontosak az emberi kapcsolatok, hiszen társas lények vagyunk. Az élő kapcsolat segít abban, hogy fókuszáltak tudjunk maradni, a vizuális információkat pedig könnyebben megmaradnak bennünk. 

Home office Zoom


Ma már a “majdnem személyes” kapcsolatra kiváló megoldást nyújt a Zoom. Ennek segítségével könnyedén megvalósítható a videokonferencia, élő videón keresztül tarthatjuk a kapcsolatot munkatársainkkal, ügyfeleinkkel.

Mindenki tud csatlakozni, használata egyszerű, így a csapatmegbeszéléseknek sincs akadálya. 

Cloudapp

Gyakran van az úgy, hogy mutatni kell a dolgokat. Meg kell mutatni azt, hogy mire gondolunk, hogyan kell bizonyos feladatokat elvégeznünk a számítógépen…. Ehhez nagy segítégünk lehet a CloudApp, ami egy többfunkciós képernyő-felvevő szoftver.

Alkalmas HD videók, képernyőfelvételek, GIF-ek, képernyőkijelölések, képernyőképek rögzítéséhez, valamint beágyazásához, mindezt rendkívüli gyorsasággal. 

Home office CloudApp

A CloudApp képernyőfelvevője megkönnyíti, sőt leegyszerűsíti a csoportok közötti együttműködést a vizuális kommunikáció segítségével.Jelentős integrációval rendelkezik más rendszerekkel, mely gyorsabb munkát tesz lehetővé.További előnye, hogy rendelkezik egy egyszerűen használható GIF-készítő funkcióval.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:
CloudApp – videó és képmegosztó platform

Viber

A nálunk ismertebb kommunikációs csatornák közé tartozik a Viber, mellyel ingyenes és biztonságos hívásokat lehet lebonyolítani.
Számos üzenetküldési lehetőség áll rendelkezésünkre. Csoportos csevegéseket csinálhatunk. Több tízezer matrica és GIF segít bennünket a kifejezésben.

Home office Viber

 
Nagy előnye továbbá, hogy azonnal küldhető videókat és hangüzeneteket rögzíthet a fontos dolgok megörökítéséhez.

A multiplatformos megoldás lehetővé teszi az előzmények szinkronizálását, valamint a hívások átadását asztali alkalmazásba.

Jitsi

A Jitsi fejlesztői közösségének elsődleges szempontja a videokonferencia megvalósulásának magas minősége. Fő jellemzője, hogy mindenki videóját és hangját minden résztvevőnek továbbítja, ahelyett, hogy először keverné őket.

Home office Jitsi

Ennek eredménye a kisebb mértékű késés, valamint a jobb minőség. 
A Jitsi egy nyílt forráskódú videokonferencia-megoldás, mely lehetővé teszi a biztonságos videokonferenciák egyszerű megvalósítását, ingyenesen, bárki számára hozzáférhetően. 

Skype

Talán, szólni sem kell a Skype alkalmazásról, hiszen évek óta széles körben elterjedt kommunikációs lehetőség.

Home office Skype

Lehetővé tesz a videobeszélgetéseket egyszerre több résztvevővel, lehetőséget ad azonnali üzenetek küldésére, vagy akár telefonhívásokat szerte a világon, mindezt a kanapé kényelmében, ingyenesen. 

A home office és a zökkenőmentes együttműködés

A home office során nélkülözhetetlen egy olyan eszköz, mely lehetővé teszi, hogy a munkatársak egy pillanat alatt átlássák az adott projekt teendőit, feladatait.

Erre a különböző feladatmegosztó programok szolgálhatnak segítségül. 

Trello

A feladatmegosztó eszközök listájának élén állhat a Trello, köszönhetően egyszerűségének, átlátható megjelenítésének.
A program segítségével teendőinket listákba, ezeken belül feladatokra bonthatjuk.
Tábláink átláthatóságát a színezhető és elnevezhető címkék segítik. 

Trello a home office eszköze

A munkafolyamatokhoz személyeket tudunk rendelni, így mások számára is lehetővé válik annak szerkesztése.
Lehetőség van határidők megszabására, pipálható listák összeállítására. 

Monday

Szintén közkedvelt termelékenységi szoftver a Monday, amely lehetővé teszi a projektvezetők számára a feladatok átruházását, megosztását. 
A szoftver segítségével átfogó feladatlistákat készíthetünk, kommunikálhatunk munkatársainkkal, fájlokat oszthatunk meg.

Széleskörű betekintést kaphatunk a projektekbe, különböző részletek hozzáadásával, mint a rangsorolás, ütemtervek…

Monday a projektmunkához

Beépített csevegési funkcióval rendelkezik, ez alkalmat nyújt a csapattagokkal való kommunikációra, megbeszélések lebonyolítására. 

Több hasonló programtól eltérően naptár funkcióval is rendelkezik. 
A biztonságos használatot erősíti a két tényezős hitelesítés, az egyszeri bejelentkezés és az ellenőrzési naplók.

TickTick

A következő feladatkezelő a felsorolásban a szintén népszerű TickTick. Számos jellemzője teszi felhasználóbaráttá, lássuk: emlékeztető funkciója nagyban megkönnyíti sokunk dolgát, hiszen nem kell észben tartani a különböző határidőket.

Eltérő naptár nézetekkel tehetjük számunkra ideálissá, mellyel kényelmesebben kezelhetőek az ütemezések. 

Listákat, feladatokat oszthatunk meg másokkal, akár menet közben is.
A hangbemenetnek köszönhetően gyors feladat hozzáadást tesz lehetővé. 

TickTick home office

Négy különböző szintre lehet osztani a feladatokat, a program segítségével intelligens listák készíthetőek.

A szoftver vitathatatlan előnye, hogy promodoro technikával látták el, ezzel segítve a koncentrált, hatékony munkavégzést.

Alkalmazása során eredménypontokat gyűjthet, minél több feladatot hajt végre, annál több pontot szerez.

JustDoo

A JustDoo alkalmazás kidolgozói számára hangsúlyos kérdés az időgazdálkodás, ezen belül a három legfontosabb pillér a tervezés, fókuszált munkavégzés és a delegálás.
Ezeket az elveket beépítették az alkalmazásba is, lehetővé téve a hatékony munkavégzést. 

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:
Justdoo, mint a marketing tervezés eszköze

Asana

Az Asana alkalmazás ügyesen kezeli a komplexebb feladatokat, a több szintű projekt elemeket, amely nagy csapattal is használható.
Felülete könnyen átlátható, amely a külsősök számára gyorsan tanulhatóvá teszi.

Az egyes feladatokhoz felelős, határidő, melléklet, no és további alfeladat rendelhető, mindez mégsem megy az áttekinthetőség rovására.

Asana home office

Kategóriákba sorolhatjuk a feladatokat, melyeket delegálhatunk, valamint megoszthatjuk azokat munkatársainkkal.

Igényesen kialakított külleme barátságossá teszi az alkalmazást. A naptár vasárnappal indítja a hetet, ami számunkra némi rugalmasságot igényelhet.

Sok más szoftverhez hasonlóan az Asana is jól integrálható (pl: Dropbox, Google fiók).

Google Keep

A Google csapat a Google Keep alkalmazás megalkotásakor a hangsúlyt az egyszerű, gyors kezelésre helyezte, melyet sikerrel véghezvitt, a program jól vizsgázott ebből a szempontból. 

Szembetűnő gyorsasága jól látszik abból, hogy egyetlen érintéssel létrehozhatunk új jegyzeteket. 

A hasonló programoknál kínált szerteágazó funkcionalitás helyett itt a használat egyszerű, nincs túlbonyolítva, a főképernyőn egy listában láthatók a jegyzetek, melyeket oldalra csúsztatva máris archiválhatunk. 

Google keep home office


Az egyszerű szöveges és listás változat mellett kezdeményezhetünk hangrögzítést, illetve hangfelismerést, vagy éppen fotózást.

Négy eltérő dokumentumot hozhatunk létre. Lehetőség van a testreszabásra, a jegyzetek háttérszínét a paletta nyolc árnyalata közül választhatjuk ki. 

A szinkronizálás szempontjából jól teljesít az alkalmazás, a jegyzeteket számítógépen is szerkeszthetjük. Előnye továbbá a Google-fiók integráció. Használata előtt érdemes figyelembe venni azt, hogy egyelőre csakis androidos telefonon használható. 

ToDoist

A ToDoist feladatkezelő eszköz amellett, hogy kiszolgálja az alapelvárásokat (komplex projektek létrehozása, határidők, emlékeztetők, egyszerű kezelés), további kényelmi funkciókkal van ellátva.

A címkézés és színkódolás segíti a jobb átláthatóságot. Lehetőséget ad a munkatársak meghívására projektenként, így megvalósulhat a csapatmunka, a résztvevők tudnak kommentelni egy-egy feladathoz kapcsolódóan. 

Todoist home office


A szoftver alkalmas arra, hogy projekteket hozz létre, benne a hozzá tartozó feladatokkal. Ezeket még tovább lehet részletezni, a feladat alá rendelt kisebb feladatokkal. 

A program az önálló alkalmazás mellett számos platformon működik, több másik programba tud beépülni, mely még inkább felhasználóbaráttá teszi. 

Bitrix24

A Bitrix24 számos különböző funkciót egyesít, így helyettesítheti a több program egyidejű alkalmazását.
Dokumentumkezelő rendszerrel rendelkezik, a fontos fájlok gyorsan megtalálhatók, melyekkel a munkatársak akár egyszerre is dolgozhatnak. 

Bitrix24 home office

A kommunikáció is megoldott, hiszen lehetőség van a hagyományos üzenetküldés, chatelés mellett videohívások, hanghívások vagy akár konferenciahívások lebonyolítására. 
A program a külön CRM-rendszer használatát is nélkülözhetővé teszi, nyomon követhetők a partnerekkel kapcsolatos események, találkozók. 

Az egyes munkacsoportoknak vagy személyeknek saját Google Naptárral szinkronizálható naptára lehet.

Az egyszerű hozzáférési beállítások a külsős munkatársak számára nyújtott betekintést személyre szabottan teszik lehetővé.

Google Tasks

A keresőóriás által megálmodott szoftver vitathatatlan előnye, hogy alapvetően a Google rendszerébe épült appal van dolgunk, így a lista elemei egyéb szolgáltatásaiban is megjelennek. 

A támogatott felületek sokasága miatt mindegy, hol visszük fel az éppen elvégzendő feladatot, teendőinket bárhonnan szerkeszthetjük, pl: Gmail-ből, Calendar-ból, de a telefonról írt lista éppúgy látható lesz a szolgáltatás hagyományos felületén, vagy a Gmail-ben.
Egy mozdulattal elvégzendő feladatot kreálhatunk Gmail levelünkből.

Google feladatok home office

Az alkalmazás használata egyszerű, megnyitását követően máris szerkeszthetjük az elvégzendő tennivalók listáját, ehhez jól átlátható, letisztult felület nyújt segítséget.

A tennivalókhoz könnyedén alkothatunk altaszkokat, azokat részletezhetjük.Az emlékeztető beállítása szintén hasznos funkció lehet.

Microsoft Teams

A Microsoft Teams alkalmazás nagymértékben elősegíti az együttműködést a csapattagok között, biztosítja a csoport szervezettségét.
A munkát megkönnyíti, hogy egy felületen hozzáférhető a csoport összes kommunikációja. 

Microsoft teams home office

Csoportos csevegések csakúgy létrehozhatók, mint négyszemközti üzenetváltások. Mindegyikben kedvünkre használhatjuk a különböző GIF-eket, matricákat, emojikat.

Könnyen válthatunk csoportos csevegésről videokonferenciára, így lehetőség van értekezletek lebonyolítására, mindez akár nagy számú résztvevő esetén is. 

Zökkenőmentes a különböző tartalmak, fájlok megosztása, szerkesztése.

Dropbox Paper

A Dropbox Paper alkalmazás használata során a munkatársak egyidőben szerkeszthetnek benne, a különböző tartalmakat összeadni, így valódi csapatmunka valósulhat meg.

A feladatokhoz lehet személyeket hozzárendelni, támogatja az egymás közti kommunikációt.
A kész anyagokból a Paper automatikusan prezentációt generál, melyet közvetlenül a böngészőből be is lehet mutatni másoknak.

Könnyen megoszthatjuk dokumentumainkat, de készíthetünk teendőlistákat, emlékeztetőket is. 
Amellett, hogy számos lehetőséget kínál szövegek bevitelére, kezeli a YouTube videókat, SoundCloud hangfájlokat, GIF vagy egyéb kép formátumú médiaelemeket.

Könnyedén lehet táblázatot létrehozni, akárcsak képeket behúzni az asztalról, melyet a program átméretez, kollázsszerűen elrendez. 
Nem mellékes, hogy többféle eszközön hozzáférhető, így iOS, valamint Android eszközökön is használható.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:
Dropbox Paper a kreatív munkatárs

Tárolás, rendszerezés a home office

Dropbox

A felhőalapú tárolórendszerek egyik jól bevált eszköze a Dropbox, mely alkalmas fájljaink tárolására, rendszerezésére. 

Dropbox home office


Előnye a strukturált, jól szervezett dokumentáció.
Bizonyos fájlokat megoszthatunk ügyfeleinkkel, munkatársainkkal, de szabályozhatjuk, hogy ki, milyen mappákat lásson.

Google Drive

A felhő-alapú szolgáltatások sorában előkelő helyet foglal el a Google Drive alkalmazás.
Amellett, hogy webes tárhelyet biztosít, lehetőséget ad a különböző típusú állományok (szövegek, táblázatok, prezentációk, képek) szerkesztésére, vagy éppen címkézésére.

Google drive home office

Könnyen megoszthatunk, sőt akár közösen szerkeszthetünk tartalmakat. A dokumentumok módosításait nyomon követhetjük, a rendszer megőrzi a korábbi verziókat.

A rendszer automatikusan menti a módosításokat. A beépített csevegőn keresztül kommunikálhatunk csapattársainkkal, megjegyzéseket írhatunk. 

A Drive-ban tárolt fájlokat bármelyik eszközről elérhetjük, legyen az táblagép, okostelefon, asztali gép. További előnye, hogy az összes népszerű fájltípussal működik. 

Közös gondolkodás a home office-ban

Mind42

A Mind42 szoftver alkalmazásával gyorsan hozhatunk létre különböző elmetérképeket. Könnyű használata lehetővé teszi gondolataink gyors bevitelét, rendszerezését, a csapat vagy személy ötleteinek grafikus megjelenítését.

Az ingyenes szolgáltatás webes alkalmazás révén csupán internetelérést igényel a hozzáféréshez, így bárhonnan elérhető telepítés, letöltés nélkül. 
A létrehozott elmetérképek alapvetően privát jellegűek, azonban lehetőség van azok megosztására is.

Amellett, hogy automatikus mentést végez, lehetőséget ad a régebbi verziók közötti böngészésre.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:
Mind42 elmetérkép szoftver bemutató

MindMeister

Az elme-feltérképező eszközök sorában előkelő helyet foglal el a MindMeister, mely széles körben elterjedt szerte a világon.
Az elmetérkép szerkesztés, brainstorming, jegyzetelés, projekttervezés kreatív feladatait kiválóan ellátja.

A többi programhoz hasonlóan web-alapú, mely kényelmessé, bárhonnan hozzáférhetővé teszi használatát. 

MindMeister home office

A csapattal való együttműködés a megosztás révén könnyű, akár egyidejű használatra is van lehetőség, mindenki azonnal láthatja a végrehajtott változtatásokat.

Beépített prezentációs móddal rendelkezik a program, így pillanatok alatt diavetítésekké alakíthatjuk elmetérképeinket, melyeket kedvünk szerint exportálhatunk.

További home office eszközök

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: