Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Prezentálj online egyszerűen, gyorsan

SlideShare

A prezentációk nagyszerű eszközt jelentenek, mégis rengetegen elfelejtik ezt a tartalomtípust kihasználni. Nem csak előadásokhoz hasznosak, a mindennapi tartalomgyártásban is kiválóan használhatjuk őket, olyan közönségeket ragadva meg, akik jobban kedvelik az ilyen formába öntött információt, mint a hosszú cikkeket vagy éppen a videókat.

Miért hasznos?​

​A tartalommutáció a látogatószerzés egyik legjobb módja: régi, de még mindig releváns és értékes tartalmaidat nem csak egyszer használhatod fel. Ha például valamilyen érdekes témáról írsz szakmai blogposztot, vagy van egy videód, amelyet más formában is megosztanál, könnyen fogyasztható prezentációt készíthetsz belőle.

​A SlideShare szolgáltatás lényege, hogy prezentációinkat feltölthetjük a netre és közzétehetjük őket, megosztva a szélesebb közönséggel. Erőssége, hogy a hagyományos PowerPoint formátum mellett a Keynote, OpenDocument és PDF formátumokat is használhatjuk, a feltöltött munkákat pedig szabadon megoszthatjuk, letölthetjük vagy beágyazhatjuk például blogposztokba.

SlideShare

​Nem egyszerűen csak azért jó ez, mert korábban létrehozott prezentációnkat egy könnyebben kezelhető webes formátumba ültethetjük át. Olyan edukációs anyagokat készíthetünk, amelyek bemutatják cégünket vagy termékeinket, szolgáltatásainkat, amelyek szakterületünk lényeges kérdéseit tárgyalják és így tovább.

​Hogyan működik?

Az oldalra kétféle regisztrációval tölthetünk fel fájlokat: vagy a LinkedInen regisztrált felhasználónkkal bejelentkezve, vagy külön SlideShare regisztrációt hozva létre. Arra, hogy a feltöltendő fájlok a merevlemezen legyenek, nincsen szükség a SlideShare ugyanis összehangolható számos különféle felhőszolgáltatással (például a Dropboxszal és a Google Drive-al), illetve a Gmail levelezőrendszerével is, így akár inboxunkból is tölthetünk fel közvetlenül anyagokat.

​A felhasználói felület, bár magyar nyelven nem érhető el, igen könnyen használható. Az oldal végigvezet minket minden fontosabb lépésen a regisztrációt követően, és így akár az oldalon közvetlenül is létrehozhatunk prezentációkat. A szolgáltatás minden fontosabb lépésen végigvezet minket, az utasítások egyértelműek, használata kifejezetten könnyű – éppen ezért megéri kiismerni a rendszert és felhasználni ezt az online marketingben, a cég tartalomstratégiájában.

További hasznos oldalak

​Ha tetszik az eszköz, és nem akarsz lemaradni a többiről sem, iratkozz fel hírlevelünkre, így hétről hétre új online marketing eszközökkel gyarapíthatod kelléktáradat:

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: