Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Teljes optimalizálás egy helyen, online

Marketing optimalizálás

Egy weboldal optimalizációja nem kis feladat, s nem is egyszeri – folyamatos analitikát kíván, a látogatói szokások elemzését, az oldal folyamatos finomítását a legújabb platformoknak, trendeknek és algoritmusoknak megfelelően.

Olyan feladat ez, amelyre egy ember csak akkor tud odafigyelni, ha teljes időben végzi ezt a munkát – vagy akkor, ha olyan segítsége van, mint az Optimizely.

​Az oldal számos különféle szolgáltatást kínál: a segítségével könnyebbé válik az A/B tesztelés, a perszonalizáció és targetálás, értékes adatokat kapunk oldalunkról – mindez segít abban, hogy a lehető legjobb weboldalt építhessük fel és tarthassuk fenn.

​Hogyan használd?

Az oldal használata regisztrációhoz kötött, ezen túl azonban nem sok akadályba ütközünk. Miután visszaigazoltuk a regisztrációt, az üdvözlőoldalon máris beállíthatjuk, milyen platformra akarunk optimalizálni. Ezután megadjuk oldalunk webcímét, és már hozzá is férünk a pillanatok alatt elkészülő interaktív oldalhoz.

Optimizely

​Az első alkalommal az oldal végigvezet minket útmutatóján (Guided Tour), amely angolul végigvezet minket a legfontosabb tudnivalókon – nagyon ajánlott ezt a lehetőséget kihasználni.

A fő kezelőfelületen különféle variációkat készíthetünk oldalunkból, láthatjuk, az hogyan jelenik majd meg, egyenként alakíthatunk minden elemet. Hogy a tesztelést valóban elkezdhessük, ezután még egy tervet is regisztrálnunk kell, nem kell azonban aggódni, a Starter plan, vagyis a kezdőknek szánt csomag teljesen ingyenes, kártyaadatokat sem kell megadnunk.

​Mindenkinek más tetszik…

A szolgáltatásban egyszerűen hozhatunk létre különféle változatokat a weboldalból, a látogatókat pedig ezekre irányíthatjuk – az elemzések segítségével pedig láthatjuk, mely változatok szerepelnek jobban, így a lehető legegyszerűbb módon végezhetünk A/B tesztelést – anélkül, hogy ehhez fél tucat különféle alkalmazást kellene használnunk.

​Az Optimizely kiismerése igénybe vehet némi időt, mivel rengeteg különféle opciónk van – az útmutató segítségével ezeket gyorsabban megismerhetjük, és a szolgáltatás így a mindennapokban is rendkívül értékes eszközzé válhat, amellyel könnyen optimalizálhatunk céges weboldalt, blogot, landing page-eket és így tovább.

Hasznos oldalak

​Tetszik az eszköz? Add meg a címedet, és szólunk, ha valami hasonlóan jót találunk – nem spamet küldünk, hanem olyan azonnal használatba vehető eszközöket, amelyek rögvest képesek javítani online marketinged megtérülését:

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: