Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Grafika »

Stock photo: Dizájn tervező vagy? – váltsd pénzre a tehetséged

freelancer

Akár grafikusként keresed a kenyered, akár csupán hobbid a rajzolás, több úton is tudod kamatoztatni a művészi képességedet. Igaz, több módja is van, hogy alkalmazottként dolgozzál egy cégnél, vagy szabadúszó legyél. De ha eleged van a főnöködből és a határidők szorításából, ismerd meg a legjobb lehetőségeket, melyekkel értékesíteni tudod a grafikáidat. A stock photo egy lehetőség arra, hogy kiegészítsd a jövedelmed vagy vált a jelenlegi munkahelyedről.

9 olyan hellyel ismertetlek meg, ahol eladhatod, vagy kicserélheted mások alkotásával a sajátodat. Nézd át ezeket az on-line kereskedelmi oldalakat. Különösebb befektetés nélkül el tudsz érni általuk több vásárlót.

Inkd

inkd

Ez egy olyan piactér, ahol szívesen látják az elsőrendű dizájnnal rendelkező sablonokat. Széles a kínálat a következő sablonokból:

  • PowerPoint
  • weboldal
  • névjegy
  • hirdetési banner
  • stb.

A kezdéshez – úgy vélem – megfelelő hely lehet.

Caffe Press

Cafe Press

Erre az oldalra feltöltheted a művedet. Szinte bármi készülhet az általad feltöltött képpel – T-shirt, bögre, papucs, stb. Nincs kezdeti költséged, és pénzt keresel az eladások után.

Red Bubble

redbubble

Az oldal közvetítő szerepet játszik a művészek és az egyéni felhasználók között. Az oldalhoz szabadon lehet csatlakozni. Ha művész vagy, feltöltöd a műved, kiválasztod a terméket, amire szánod, majd beállítod a saját jutalék igényedet. A weboldalról minden hónapban megkapod az eladások után a keresetedet.

Co Swap

co swap

Eladhatsz, vásárolhatsz, vagy cserélhetsz grafikát (és mást). A profit teljes egészében a tiéd lesz.

Minted

minted

Piactér független művészek számára. Így írnak magukról:
“ Célunk, hogy az egész világ kínálatából felfedezzük a különleges, rendkívüli dizájnokat. Majd azokat megismertessük az igényes vásárlókkal.”
A beküldött műveket mindenfajta nyomtatott meghívóhoz, értesítőhöz fel tudják használni.

Zazzle

zazzle

Egy újabb piactér. Rendkívül változatos a termékek köre, melyekhez a művedet eladhatod: névjegykártya, plakát, póló, bélyeg, bögre, gördeszka, pénztárca, naptár, sapka, és még sok más.

DeviantArt

devianart

Az egyik legismertebb weboldal, ahol bemutathatod a műved és eladhatod. DA pontokban fizetnek, melyeket pénzre tudsz váltani.

Freelancer

freelancer

Az oldalon összehozzák a munkát ajánló vállalkozásokat a szabadúszó szakemberekkel.

Fiverr

fiverr

Egy oldal, ahol kínálhatod a szolgáltatásodat. Regisztrálj, készítsd el a “gig”-ed (tán portfólió a legpontosabb meghatározás), és várd a megrendelőket.

Kiegészítő magyarázat a stock fotózásról:

Az elkészített fényképeket – vagyis a stock fotókat – általában képügynökségek által megosztott és értékesített felületen keresztül érhetik el a felhasználók, akik az adatbázisból témakörök, illetve kulcsszavak alapján kereshetnek. További magyarázatot a wikipédia stock fotó cikkében találsz.

Hasznos volt számodra az ismertető?

Ha szeretnél értesülni további marketing eszköz bemutatóinkról, iratkozz fel hírlevelünkre.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply