Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

A 7 leggazdagabb ingyenes képforrás

jaymantri

Weboldal tulajdonosként nem kerülheted el képek, méghozzá a weboldal tartalmát kiemelő, alátámasztó ízléses képek alkalmazását. Használatukkal weboldalad sokkal jobban megragadja a látogatók figyelmét, legyen szó akár cikkről, akár közösségi média bejegyzésről.
Bizonyára Te is ismersz több Stock fotó oldalt, ahol szebbnél-szebb képeket találhatsz. Csakhogy ezeknek a képeknek a használatáért fizetned kell. Ha velem tartasz, megismertetlek jó pár kedvenc ingyenes képforrásommal.

Gratisography
Több, mint 150, hetente frissülő fotót találsz itt Ryan McGuire-tól. Valamennyi kép nagyfelbontású. Kategóriánként – természet, állatok, tárgyak, stb. – tudsz a fotók között keresni.
Lényeges szempont, hogy minden szerzői jog korlátozás nélkül használhatod a képeket.

gratisography

Jaymantri
Jay Mantri egyéni látásmódja izgalmas fotókat eredményez. Minden héten (csütörtökön) 7 újabb fotót tölt fel.

jaymantri

SplitShire
Ahogy nézegeted az oldal egyszerű, bár szép fotóit, azt gondolod, tán sosem lesz rájuk szükséged. De egyszer csak megtalálod a helyet, ahová pont ezek a fotók illenek. Kategóriánként tudsz a képek között keresni.

SplitShire

Unsplash
Azt gondolom, hogy túl sok gyönyörű fotó található az Unsplash-en. Ha félelmetesen jó ingyen fotót keresek, ide látogatok elsősorban. Számíts rá, hogy sok idődbe fog kerülni a keresés az Unsplash-en. Olyan sok szép kép közül kell kiválasztanod a számodra legmegfelelőbbet, hogy a bőség zavara fog egy kis nehézséget okozni.

Unsplash

Picjumbo
Ez is egy valóban “cool” oldal, mely ingyenes képeket is kínál. Lehetőséged van arra is, hogy Picjumbo prémium tag legyél havi 6 $-ért. Ez azzal az előnnyel jár, hogy olyan fotókat kapsz, melyek nem nyilvánosak. Közvetlen az e-mail címedre küldik a gyűjteményeket.

Picjumbo

Stocksnap.io
Nagyra értékelem, hogy ennek az oldalnak van kereső-doboza. Az óriási választékban, mellyel az oldal rendelkezik, nagyon hasznos tud lenni a kereső. Összefoglalva: jó minőségű stock fotók, és könnyű navigáció jellemzi az oldalt.

Stocksnap-io

GetRefe
Ez az oldal több szempontból is különbözik az eddig felsoroltaktól:
a képeket akkor tudod letölteni, ha az e-mail címed, és keresztneved megadod. Ezután pipáld ki az AGREE TO OUR TERMS OF SERVICE előtti négyzetet, majd kattints a BUY NOW gombra. A gomb fölött látod, hogy a fizetendő összeg – Purchase Total: $0.00, tehát nem kell fizetned érte. (A megadott e-mail címre, levélben kapod meg a kiválasztott kép letöltési linkjét.)
A többi oldalról minden további nélkül le tudod tölteni a kiválasztott képet. Illetve van, amelyik a böngésződ új lapján jeleníti meg. Ilyenkor jobb egérgomb, majd “Kép mentése másként”.

getrefe

3 lehetőséget kínál a weboldal használatára:
1. teljesen ingyenes
2. 10 $-ért vásárolhatsz teljes csomagokat
3. végül 5 $-ért megvehetsz egyesével fotókat

Fontos!
Nem vagyok jogász, de kérlek, óvatosan járjál el a neten talált képek használatával.
A felsorolt oldalakon talált képek az un. “creative commons public domain dedication” körébe tartoznak., vagyis a szerzői jog nem terjed ki a kép másolására, módosítására, kereskedelmi célú felhasználására. Külön engedély nélkül alkalmazhatod ezeket a képeket.
De tudjál róla, hogy ez koránt sincs így minden képeket kínáló oldalon.

A Wikipédia így ír erről:
“A Creative Commons a teljes jogi védettség – „minden jog fenntartva” – és a közkincs (köztulajdon) közötti széles skálán kíván létrehozni rugalmas és korszerű védelmet („néhány jog fenntartva”). A CC-licencek lehetővé teszik a szerzők számára, hogy szerzői jogaikat megtartsák, de ezzel egyidőben lehetőséget biztosítsanak – különböző korlátok között – a mű feldolgozására, terjesztésére.” https://hu.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons
Egy kép felhasználása előtt mindig tájékozódjál a jogi feltételekről.

Hasznosnak találtad ismertetőnket? Ha nem szeretnél lemaradni következő marketing eszköz bemutatónkról, iratkozz fel hírlevelünkre – ha még nem tetted meg.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: