Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Elrejtenél valamit a mobilozók elől? Van rá plugin.

weboldal mobilra

2015-ben egy nem reszponzív weboldal már ósdi mamutként cammog a virtuális térben – aki nem alkalmazkodik idejében, azt a mobilkorszak hamarosan egyszerűen elsöpri. Szerencsére annak, aki WordPress oldalt üzemeltet, számos lehetősége van arra, hogy tartalmait és egész weboldalát könnyen és gyorsan optimalizálja.

Adott esetben fontos lehet, hogy bizonyos elemek ne jelenjenek meg azok számára, akik mobilnettel csatlakoznak az oldalra tabletről vagy mobilról – bizonyos nagyméretű objektumokkal könnyen megfojthatjuk az eszközök sávszélességét. A WP Mobile Detect bővítmény segítségével azonban a túlságosan erőforrás-igényes elemeket a reszponzív oldalon egyszerűen elrejthetjük az érintett készülékeken.

A plugint letölthetjük a WP Plugin Directory oldaláról vagy a WordPress Bővítmények menüpontjában található kereső segítségével közvetlenül is rákereshetünk a rendszerben. (És persze elérhető a WordPress hivatalos oldalán is.) A telepítés egyszerű: a letöltött, kicsomagolt fájlokat a szerveren a bővítményeknek fenntartott mappába kell feltöltetnünk, vagy ha az egyszerűbb megoldást választjuk, a Vezérlőpulton néhány kattintással a rendszer ezt el is végzi helyettünk.

Mi történik telepítés után?

A bővítmény működésre rendkívül egyszerű: ha valamilyen objektumot a reszponzív oldalon el akarunk rejteni a mobileszközök elől, akkor egyszerűen a [notdevice][/notdevice] kód közé kell elhelyeznünk. Elérhetővé válik még emellett a [device][/device] kód is, amely a választást a felhasználók kezébe adja, akik ha akarják az e kódrészletek közé rejtett objektumokat szabadon megjeleníthetik majd.

A bővítmény egy olyan funkcióval gazdagítja a WordPress oldalt, amelynek nagy hasznát láthatjuk a későbbiekben, hiszen azok a felhasználók, akik másként a túlzottan erőforrás-igényes tartalmak elől menekülve lepattannának, így tovább az oldalon maradhatnak. A telepítés elképesztően egyszerű, használata pedig a kódok egyszerű copy&paste beillesztésével is megoldható, nem érdemes hát kihagyni ezt a kényelmes lehetőséget az optimalizációra.

Ahogyan nem érdemes lemaradnod arról a lehetőségről sem, hogy a későbbi eszközökről te szerezhess elsőként tudomást – iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk a csúcson maradni.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: