Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Videó »

Mivel készítsünk animált videót? Ráadásul online és könnyedén?

Erre való a PowToon.  De nézzük mi is ez a PowToon…

A www.powtoon.com oldalon találod meg ez a nagyon jól használható videó és prezentáció készítő online alkalmazást.

Szerettél volna jópofa weboldal- vagy termékvideókat készíteni? Most itt az alkalom. Nézzük meg, mit tud a PowToon.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Az oldalon a felső menüsorban tudsz nekikezdeni a videó alkotásnak (Create).  Mellette találod az oktatóvideókat (Tutorials) amivel nagyon könnyen meg tudod érteni, hogy hogyan is működik a rendszer. Ebben a menüpontban oktatóvideókat találsz, amivel még akkor is meg tudod tanulni a videó készítést, ha nem tudsz angolul.

A ’Premium’ menüpontban találod a fizetős részek kondícióit. Igen, van fizetős része is, de alapvetően az ingyenessel is nagyon sok dolgot meg tudsz csinálni.
A ’4EDU’ menüpont az oktatáshoz kapcsolódik. Jellemzően tanároknak nyújt segítséget izgalmas prezentációk tartásához.

A következő menüpont az ingyenes feliratkozás menüpontja: ’Sing up for free’  Itt Facebook, Google vagy LinkedIn fiókkal, vagy külön saját email címmel tudsz könnyedén regisztrálni.
Mellette találod a belépési oldalt, ahol regisztráció után tudsz belépni majd.

Az első belépéskor felajánlja, hogy videót (studio) vagy prezentációt (slides) szeretnél készíteni. Itt megjelenik egy új menüpont a ’Dashboard’. Erre kattintva bármikor visszatérhetsz erre a kiválasztó oldalra. A kiválasztás után a bal oldali menüben többféle témakörből tudsz választani.  Itt kiválaszthatsz egy meglévőt és elkezdheted átszerkeszteni a saját céljaidnak megfelelően.
A program felajánl rengeteg mintát, amikre az egeret ráhúzva meg is mutatja, hogy hogyan néz ki. Ha eldöntöttük, hogy melyiket szeretnénk, akkor az ’Edit’ gombra kattintva nekikezdhetünk a szerkesztésnek.

A szerkesztéshez segítséget kapunk a ’Tutorials’ menüpontban. Itt mindent megmutatnak a készítők.

A szerkesztés drag and drop rendszerben történik. A képernyő bal oldalán lehet kiválasztani a szerkesztendő diát, és a jobb oldalán található My Styles alatti elemeket tudjuk egérrel „megfogni” és a diába húzni. Vannak elemek, amik csak a fizetős részben érhetők el, (ezt jelzi a rendszer) de nagyon jók az ingyenesben használhatók is.  A beillesztett elemeket a dián belül bárhova tehetjük, átméretezhetjük.

Van egy alsó ún. időcsúszka a dia alján. Itt be tudjuk állítani, hogy mikor jelenjen meg (hányadik másodpercben) és meddig látszódjon a beillesztett elem. Többféle effektet használhatunk. A lehetőségek és kombinációk tárháza szinte végtelen. Rengeteg infografika áll rendelkezésre, az ábráktól  kezdve a szövegbuborékokon át a közösségi média ikonokig.  Ezt itt nem lehet felsorolni, tényleg látni kell. Jó néhány jogszerűen felhasználható zene is rendelkezésünkre áll. Ezzel elkerülhetők a zenék felhasználásának jogi problémái is.
Mentést követően a rendszerben bármikor megtalálod a kész videódat, amíg ki nem törlöd.  Az Upgrade menüpontban lehet előfizetni a szolgáltatásra.  Az előfizetéssel eltűnik teljes mértékben a PowToon vízjel a videókból.  Megnövekszik a készíthető videók hossza (az ingyenes verziókban max. 5 perc).  Van lehetőség arra is, hogy havi vagy éves előfizetés helyett minimális összegért csak néhány videónkat használjuk fel, publikáljuk.  Az árak jelenleg 18USD-től indulnak, és 5 db felett megy csak lejjebb, ott már csak 12USD/publikált videó. Érdemes figyelemmel kísérni, mert ahogy fejlődik a program, (folyamatos a fejlesztése) ebben is lehetnek változások.

Összegezve, egy nagyon jó online programról beszélhetünk. Igazán minőségi videókat és prezentációkat állíthatunk össze a segítségével. Teljesen jogtiszta képekkel és zenékkel! Bárhonnan elérhetjük és szerkeszthetjük. Előfizetéssel pedig akár 60 perces FULL HD videókat is készíthetünk.
Jó videó készítést! 🙂

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment:

4 comments
Add Your Reply