Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Gyors képernyővideó készítés online, és ingyen!

2015. november 11-én bezárt a screener oldala

Talán te is belefutottál már olyan informatikai vagy marketing kérdésbe, amit egyszerűbb lenne megmutatni, mint leírni bárkinek. Ha igen, akkor tetszeni fog ez a megoldás. Létezik többféle ingyenes és nem ingyenes program a képernyőfelvételek készítéséhez. Most egy online és ingyenes programot mutatunk be, a Screenr-t.

A Screenr egy nagyon egyszerűen használható program, ami nem csak elkészíti a felvételt, de ha szeretnéd, akkor tárolja is azt az interneten. De le is töltheted magadnak, ha úgy döntesz. Minő véletlen a programot a www.screenr.com oldalon érheted el. 🙂

De nézzük először is, hogy mi szükséges ahhoz, hogy belekezdjünk. Internet, böngésző és nem utolsó sorban a hogy legyen telepítve a JAVA a gépeden. Ha még nincs akkor innen tudod telepíteni: www.java.com

Ha már fent van a JAVA, akkor be kell állítanod, hogy a screenr.com  oldalt ne szűrje ki a biztonsági szűrő. Ezt a programok között található Configure Java elindításával tudod megtenni. A felnyíló Java control panel-en, a Security fülre kattintva beteheted az kivételek közé az Edit site list gombra kattintva.  Itt csak webcímet adhatsz hozzá, tehát be kell írnod a https://www.screenr.com címet majd kattints az Add  gombra.  Akkor is előfordulhat, hogy nem indul el a Screenr, ha ugyan van a gépeden Java, de régi verzió. Érdemes mindig frissíteni és fontos, hogy pontosan csináld végig a frissítést. (Ez is pont egy olyan dolog, amit egyszerűbb megmutatni, mint leírni, ezért nézd meg a videót is!)

Ha ezzel kész vagy, neki is kezdhetsz a saját fiókod kialakításának. Ezt a Screenr oldalán a jobb felső részben  a bejelentkezés  menüpontban tudod megtenni a “Sign in with:” melletti gombok valamelyikével. Akár a Google, Twitter vagy a Facebook fiókoddal is beléphetsz, beregisztrálhatsz. Csak kattints rá a megfelelő gombra.

Amikor beregisztráltál, a Record gombbal rögtön indíthatod a képernyőfelvételt. Ne izgulj, nem indul el azonnal. Itt még vannak beállítási lehetőségek. Nem csak teljes képernyőt vehetsz fel, hanem akár csak egy részét. Felvétel előtt egérrel kisebbre vagy nagyobbra állíthatod azt a területet, amit szeretnél felvenni.

Beállíthatod a terület bal alsó részében, hogy melyik mikrofonról szeretnéd felvenni a hangot, és hogy milyen méretű legyen  a videó. A piros kerek gombra kattintva indíthatod el valójában a felvételt, vagy a CANCEL (mégsem) gombra kattintva kiléphetsz az aktuális felvételből.

FONTOS infó: Maximálisan 5 perc lehet a felvételed hossza! De ez nem gond. Elmondom miért: Általában az emberek pár perces videónál többet nem szoktak végignézni, kivéve, ha valamilyen oktató anyagról van szó, így ez az 5 perc bőven elég. Vagy tagolhatod 5 perces részekre is a bemutatódat, videódat.

Másik fontos infó: a Screenr oldal nyílt, tehát más is láthatja a videódat. De ez ne zavarjon meg. Ugyanis egyrészt rengeteg videó készül, így a tiéd elég gyorsan (néhány percen vagy órán belül) hátrébb kerül a listában, másrészt megteheted, hogy letöltöd a gépedre majd törlöd a Screenr-ről.

Ha mégis úgy döntesz, hogy fent hagyod , mert akár egy jó reklám is lehet a számodra, ha ott is megnézik az emberek, akkor megteheted azt is, hogy jobb oldalt a ‘Get embed’ gombra kattintva kapsz egy kódsort, amivel beágyazhatod az oldaladba.  Így nem a te tárhelyedet terheli sem a mérete, sem a letöltési forgalom. Szintén jobb oldalt a ‘More Actions’ gomb alatt tudod letölteni .mp4 formátumban.

Vagy közzétenni a youtube-on. És törölni is itt lehet, amire már nincs szükséged. A ‘Record with Screenr’ gombra kattintva könnyedén elmentheted a könyvjelzőid közé az adott videódat. Így könnyebb lesz újra megtalálni. Ez akkor érdekes, ha már jó sok videót csináltál a Screenr-el.

Szintén egy gombnyomással meg tudod osztani a Facebookon és a Twitteren is: Share this screencast gomb alatt az ikonra kattintva.

És hogy mire jó valójában marketing szempontból a Screenr? Ragyogó videókat készíthetsz vele egy kampány bevezetéséhez, vagy épp a rendszeres blogbejegyzéshez. Ha videóblogot vezetsz, akkor ahhoz is ideális, hiszen gyorsan és könnyen el  tudod készíteni, és az az 5 perc bőven elég egy bejegyzéshez. Ezért jó kis marketing eszköz a Screenr.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Csak ajánlani tudjuk! Használd bátran.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply