Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Detektív? Nem! Detektor!

Előfordult már, hogy megtetszett egy oldal? Vagy egy oldalon valamilyen funkció? Szívesen lemásoltad volna? Nos, van egy szenzációs detektor, amivel feltérképezheted ezeket, és igazi kincseket bányászhatsz magadnak. Online kincseket. Méghozzá a méltán népszerű WordPress oldalakból. Az ingyenes www.wpthemedetector.com oldal lesz ebben a segítségedre.

Legelőször derítsük ki, hogy az oldal, ami megtetszett neked, egyáltalán wordpress alapú-e. Ezt egy egyszerű mozdulattal megoldhatjuk. A megnézni kívánt oldalt nyisd meg a böngésződben, majd nyomj egy CTRL+U billentyűkombinációt. Vagy a jobb egérgombra kattintva válaszd az “oldal forrásának megtekintése” pontot.

Itt megjelenik egy kódokkal teletűzdelt oldal, de ne ijedj meg. Csak nézd át alaposan. Ha ebben találsz “wp-” kezdetű szöveget, akkor az oldal WordPressel készült. A CTRL+F billentyűkombinációval rá is kereshetsz. Úgy egyszerűbb.

Szóval, ha WordPressel készült az oldal, ami tetszik, akkor annak a címét (pl.: www.gondoskodjmagadrol.hu) másold be a www.wpthemedetector.com oldalon a ‘site to check’ felirat melleti mezőbe, majd kattints a jobb oldalon lévő ‘Experience the magic  of WPTD!’ gombra.

Itt megjelenik a Processing felirat, és a program máris elkezdi szkennelni az oldalt. Rövid idő alatt kigyűjti neked az oldalon használt sablont (téma vagy kinézet), és plugin-okat  (azaz kiegészítőket) használ.  Van, amikor gyorsabban kigyűjti és van amikor lassabban. Ez múlik az Interneten és az oldal tárhelyén is. A theme-re kattintva megmutatja a sablont (témát), hogy honnan származik. Megmutatja a téma weboldalát. (nézd meg a videót, megmutatjuk) Megmutatja a sablon szerzőjét is.

Lejjebb megmutatja a használt kiegészítőket. Ezek az igazán érdekes dolgok. Kiegészítőkkel lehet igazán feltuningolni egy WordPress oldalt. A Download plugin gombra kattintva le is töltheted magadnak ami megtetszett.  Ez először elvisz a WordPress kiegészítők oldalára, ahol rengeteg infót megtudhatsz a pluginról.  Megnézhetsz róla képernyőképeket, megtudhatsz róla sok fontos adatot, és legfőképpen láthatod, hogy hányan töltötték le már. Ez azért fontos, mert minél többen használnak egy kiegészítőt, annál jobb, illetve annál jobb a fejlesztői háttere is.

Megnézheted, hogy kompatibilis-e a legfrissebb WordPress-el, vagy azt, hogy milyenre értékelték akik használják. Mindkettő fontos információ. Nagyon fontos még, hogy mikor frissítették utoljára, azaz mennyire profi a fejlesztő csapat. Ha folyamatos a frissítés, akkor az azt jelenti, hogy valószínűleg naprakész a kiegészítő.  Ezt is láthatod a képernyő jobb oldalán.  Ha már használtál “döglött” kiegészítőt, akkor tudod, hogy ez mennyire fontos.

Tipp: minden plugint nyugodtan próbálj ki, legfeljebb ha nem tetszik vagy nem működik jól, akkor kikapcsolod (inaktiválod). Az oldalon láthatod, hogy ingyenes a plugin (free) vagy sem. Ha ingyenes, könnyedén letöltheted, és használatba veheted. Ha fizetős, akkor egyszerűen nem jelenik meg a ‘free’ jelölés.  De általában azokat is ki lehet próbálni. Megéri, mert kincsekre lehet bukkanni így.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Használd bátran a detectort, és gyűjtsd össze a számodra kedves és fontos kiegészítőket, és sablonokat! Használd a legjobb marketing eszközöket!

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: