Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Egyéb »

Egyszerű, átlátható projekttervező online, és mobil platformokra

Nehéz dolog a vállalkozáson belül egy-egy projektet jól megtervezni, és kézben tartani.  De még a ház körül is előfordulhat, hogy a szokásosnál (szokásos=fejben tartható, vagy pár szóban felírható) összetettebb feladatot kell megoldanunk. Ilyenkor jól jön egy olyan tervező, amivel egyszerűen és rugalmasan megtervezhetjük az aktuális projektünket. Akár képekkel, csatolt fájlokkal vagy pl. emlékeztetőkkel. Ráadásul úgy, hogy a telefonunkon is mindenhová magunkkal vihetjük.
Erre (is) jó igazából a Trello:  www.trello.com.

Ja, igen. Még mielőtt felmerülne benned a kérdés: Ingyenes! Mindössze a fájlok feltöltésénél van egy darabonként 10MB-os korlát. A prémium csomagban ez 250 MB-ra növelhető havi 5 USD-s vagy évi 45 USD-s előfizetéssel. Ehhez persze járnak még különféle plusz ikonok, és hátterek, amikkel otthonosabbá, különlegesebbé, ha úgy tetszik, használhatóbb teheted a terveidet, feladataidat.

De azért van még egy másik lehetőség is. Ha valaki rajtad keresztül regisztrál, akkor minden egyes új felhasználóért kapsz ingyen egy hónap prémium előfizetést. Vagyis, ha 12-en regisztrálnak a te meghívásodra, akkor máris van egy éves ingyenes prémium előfizetésed.  Nézzük tovább.

Mivel én már régóta használom a rendszert napi szinten, ezért most azokat fogom elmondani, amire én a magam számára találtam megoldást benne. De ez csak a jéghegy csúcsa. A rugalmassága miatt számos olyan dolog fordulhat elő, amiben a segítségedre lehet. Akkor is ha csak a gondolataidat szeretnéd rendszerbe foglalni, vagy akkor is, ha nagyon bonyolult feladatokat kell átláthatóvá tenned.

Először regisztrálj be, ez mindenképpen szükséges a használatba vételhez. A regisztrációt követően, amikor belépsz, a képernyő jobb felső sarkában látod a neved. Rá kattintva több más menüpont mellett megjelenik az a menüpont, amiben a profilod adatait módosíthatod (settings) vagy ahol ki tudsz lépni (Log out).

A neved mellett lévő ‘+’ gombra kattintva létrehozhatsz szervezetet (organization) vagy táblát (board). Egy szervezethez több táblát is létrehozhatsz. Vagyis hozzárendelheted a szervezethez  táblákat.   A „szervezet” egy közös kapocs a táblák között. Nevezhetjük elrendezésnek is. Egy a lényeg, hogy összefogja a hozzárendelt táblákat.

Add meg a nevét és a leírását. Ez neked segít senki másnak. Illetve azoknak, akikkel megosztod a projektet. Ugyanis többen is tudtok dolgozni benne. Háromféle lehetőség van. Az Organization-hoz, szervezethez adsz plusz felhasználókat, és az ehhez hozzátartozó táblákat minden tag láthatja és kezelheti a jogosultság szerint. Vagy megtarthatod magadnak (Private). Esetleg teljesen publikussá teheted (Public). Erre van egy ikon a képernyő bal felső sarkában amire kattintva kiválaszthatod a számodra megfelelőt (Private, Organization vagy Public).

Megjegyzés: a Private tábla megosztása is lehetséges egy-egy kollégával, ha épp arra van szükséged.

Emellett balra találod a táblád nevét, amit bármikor meg is változtathatsz. A bal felső sarokban a Boards -ra kattintva választhatsz a tábláid közül, hogy éppen melyiket szeretnéd megnézni, vagy épp a megkezdett munkát folytatni.

Egy táblán belül kártyák (card) vannak, amikbe írhatsz, kibővítheted, és képeket is illeszthetsz bele.
A képek sokat segítenek például szövegírásnál. Ötleted adhatnak, beindítják a fantáziádat, vagy csak emlékeztetnek valamire, ami az adott témához kapcsolódik.

Feladatokat is tehetsz bele, amit ki is tudsz osztani azoknak, akik dolgoznak veled a projektedben. Megjegyzéseket fűzhetsz hozzá, határidőket tűzhetsz ki. Nagyszerűen lehet benne keresni. A kész projekteket lehet archiválni. Egyszóval nagyon jól tudtok benne dolgozni a kollégákkal együtt is.

A videóban egy komplett projektmintát osztok meg veled, amit mi a Trello-ban használunk.
Nézd végig és jegyzeteld ki, amire szükséged van.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Még szeretném felhívni a figyelmedet a jobb felső sarokban található harang ikonra. Ez jelzi, ha a megosztott projektben valaki más módosított vagy felvitt valamit. Amikor rákattintasz megmutatja, hogy ki, mit módosított a projektben. A ‘show sidebar’ -ra kattintva ezt részletesen megmutatja a rendszer.

Nagyon sok lehetőség van a Trello-ban, aminek úgy gondolom, csak a fantáziád szab határt. Ha van egy jó ötleted, írd meg nekünk hozzászólásban a bejegyzés alatt.

Az már csak hab a tortán, hogy annyira rugalmas a rendszer, hogy a személyes célkitűzéseidet is le tudod benne írni. Sőt nem csak leírni, de képekkel illusztrálni, és minden reggel átnézni az Androidos telefonodon vagy az iPhone-odon. Vagy tableten. Akár Windows 8-on is.

Próbáld ki most: www.trello.com

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply