Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Tedd hatékonyabbá napjaidat elmetérképpel!

A feladatok, ötletek, millió elintézendő dolog könnyen maga alá temethet. A fontos dolgokat is elfelejtheted, ha egyszerre akarsz mindennel foglalkozni, ezért hát hasznos lehet, ha térképet készítesz elmédről. Egy vizuális segédeszközt, amely logikusan felépítve tart észben helyetted mindent.

Saját elmetérképedet az Xmind.net oldalon készítheted el. A szolgáltatás elsősorban kreatív gondolkodásodat hivatott olyan mederbe terelni, hogy azt bármikor előhívhasd, elérhesd. Ötleteidet így egy helyen tarthatod, és amikor szükséged van rájuk, nem kell a kávé fölé görnyedve erőltetned a memóriádat vagy száz postit között turkálva keresni azt az egyet, amelyre éppen azt a valamit jegyezted fel.
xmind
Szövegíráshoz ez egy kiemelten hasznos eszköz, hiszen a különféle témákról jegyzeteket, vázlatot készíthetsz – előnye pedig, hogy az oldal reszponzív, tehát bármilyen eszközről hozzáférhetsz, akár menet közben is bővítheted térképedet.

A szerkesztőfelület elsőre bonyolultnak tűnhet, kezelését azonban gyorsan el lehet sajátítani. Bizonyos szolgáltatásokat ugyan csak (egyszeri) előfizetéssel érhetsz el, azonban már az ingyenes opciókkal is remek térképet készíthetsz.

A szerkesztőfelületen először az alapvető struktúrát kell kiválasztanod – az első buborékból az Insert gomb megnyomásával ágaztathatsz el újabbat és újabbat, altémákat, csoportokat hozva így létre. A felületen látható elemeket egyszerű drag&drop módszerrel átmozgathatod. A listát jobb oldalt lebontva is láthatod, egy idő után szerkesztésnél vagy akár keresésnél a könyvtárfa-szerkezet egyszerűbbé teheti a használatot. Az egyes pontokhoz/buborékokhoz/altémákhoz az alsó szerkesztő ablakban hosszabb megjegyzéseket is fűzhetsz, kifejtheted gondolataidat.

A szolgáltatás lényegében arra kínál lehetőséget, hogy egy nagyon is valós memóriapalotát építsünk fel online. Ez pedig a mindennapi tevékenységek során felbecsülhetetlenül hasznos lehet. Ha szeretnéd megismerni az eszköz használatának részleteit is, tekintsd meg saját készítésű videónkat, amelyben mindent alaposan elmagyarázunk. Ha szeretnél további hasznos eszközökkel dolgozni és tippjeinket olvasni, iratkozz fel!

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: