Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

WordPress weboldalad forgalmát növelő marketing kiegészítők – SumoMe

Ha rápillantasz a SumoMe látogatók számára – a pillanatnyi állapot most: 4.020.407.632 – már felkeltheti az érdeklődésedet. Miért is kíváncsi ilyen felfoghatatlanul nagy tömeg erre az eszközre? Milyen marketing kiegészítőket tudsz a segítségével beépíteni weboldaladba?

Először röviden:

  • megosztás blokk
  • hőtérkép
  • feliratkozás
  • képmegosztás
  • és még jó pár ingyenes, vagy fizetős eszköz.

Vegyük például a hőtérkép használatát.

Lapozz lejjebb az oldalon a See How It Works részig. Majd a képre, vagy feliratra kattintva részletesebben megismerheted a működését. (Ugyanígy járj el a többi eszköz részleteinek megismeréséhez.)

hőtérkép
Bár az oldal angol nyelvű, de így is látható  (a videóban mutatom is), hogy a kattintásokról statisztikát készít a Heat Maps. Így pontosan tudni fogod, mire kattintanak weboldalad látogatói. Ugye nem szorul magyarázatra, milyen fontos tudáshoz jutsz ezzel a marketing kiegészítővel? Többek között átrendezheted az oldalt, hogy a legnépszerűbb (legtöbb kattintást elért) tartalom legyen a legszembetűnőbb helyen.

Sőt, a Smart Bar eszköz használatával még jobban felhívhatod a látogató figyelmét például a feliratkozásra, vagy más fontos teendőre, amit szeretnél, ha megtenne.  Ez a marketing kiegészítő ugyanis lehetővé teszi, hogy a “call to action” (cselekvésre buzdító) tartalom mindig ott maradjon az oldal tetején.

A Content Analytics megmutatja, hogy meddig kötötte le a legtöbb olvasód figyelmét az oldalad. Minél pirosabbra színezi, annál több az olvasó.

A Scroll Box udvarias módja az e-mail listád bővítésének. Amikor az oldalad látogatója befejezte az olvasást (lejjebb görgetett az oldal aljára) megjeleníti a feliratkozó form-ot.

Az Image Sharer  eszköz hiányában a képmegosztás egyrészt bonyolult. A másik óriási hátrány, hogy ha valaki meg is osztaná a képedet, ez nem generál virál (azaz vírusszerűen terjedő) forgalmat az oldaladra.
Ezzel szemben az Image Sherer valóságos marketing bombává teszi a kép megosztást. Az eszköz használatával pofon egyszerű a megosztás, és a megosztott képre kattintókat visszavezeti az oldaladra. Ha a kép érdekes, vírus módjára terjed, ezzel generálva növekvő forgalmat az oldaladon.

Hogyan vedd használatba a marketing kiegészítőket a WordPressben?

Lépj be a WordPress-be, és

  1. regisztráld a SumoMe account-od
  2. telepítsd az eszközöket
  3. állítsd be saját igényed szerint a telepített eszközt

Nézd meg a videóban ezeket a lépéseket!

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Úgy gondolom, nagyon hasznos marketing eszközöket tudsz birtokba venni a SumoMe kínálatából. És ami fontos: jó részük ingyen használható.

Ne maradj le a következő marketing eszköz bemutatónkról, iratkozz fel hírlevelünkre – ha még nem tetted meg.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply