Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Saját infografika készítés online

Egy egyedi infografika ára meglehetősen magas – a látogatók imádják ugyan a vizuális tartalmakat, ezekért azonban alkalmanként olyan összegeket kérhetnek el a profik, amit egy kisvállalkozó aligha engedhet meg magának. Szerencsére nem is feltétlenül kell.

Kicsi infografika minta

Kattints ide az infografika minta megjelenéséhez 

A Piktochart szolgáltatását mutatjuk most be röviden, amellyel némi gyakorlás után fél óra alatt létrehozhatunk egy esztétikus illusztrációt. http://piktochart.com/

A szolgáltatás használata regisztrációhoz kötött, ez azonban egy perc alatt elvégezhető. A legtöbb template sajnos csak előfizetők számára elérhető – de találunk olyanokat is, amelyeket teljesen ingyen használhatunk. (És itt jegyezzük meg, hogy még az előfizetés díjával együtt is töredékáron hozhatunk létre inforgrafikákat ahhoz képest, mintha kiszerveznénk a munkát.)

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Egyedi vizuális tartalom – pár kattintással

A regisztrációt követően a főloldalra jutunk, ahol máris láthatjuk a számunkra elérhető template-eket. Válasszunk ki egyet és kattintsunk a Create gombra!

Egyből ajánlatot is kapunk, hogy végigvezessenek minket a szolgáltatás funkcióinak működésén (Take a Tour), amelyet nagyon is ajánlott megtekinteni.

A kezelőfelület egyáltalán nem komplex – aki használt már képszerkesztő programot, másodpercek alatt kiismerheti magát, és kis gyakorlással ösztönösen tudja használni.

Az infografikára ikonokat, illusztrációkat húzhatunk be drag-and-drop módszerrel, feliratokat írhatunk és szerkeszthetünk, saját képeket húzhatunk be.

Minek ez nekem?

Remek kérdés. Mitől más ez, mintha teljesen magunk, az alapoktól építkeznénk? Mindenekelőtt megkapjuk az alapot, amelyet szabadon a magunk képére formálhatunk. Kapunk illusztrációkat, melyeket egyébként vagy magunknak kellene elkészíteni (amihez nem árt komolyabb grafikai tapasztalat) vagy „összevadászni”. És megkapjuk a könnyen használható kezelőfelületet, amelyet direkt a hasonló igényekre alakítottak ki.

10 dolog, amire az infografikát használhatod:

1. kutatási eredmények bemutatása

2. folyamatok egyszerűsített bemutatása

3. működés bemutatása

4. termék összehasonlítás

5. érdekes tények bemutatása

6. nehezen körülírható kifejezések magyarázata képekkel

7. figyelem felkeltése

8. vevők tájékoztatása

9. különleges szezonális üzenetek (pl: húsvét, karácsony, nyaralás)

10. karrierlehetőség bemutatása

Forrás: http://thenextweb.com/dd/2013/10/16/10-ways-use-infographics/1/

Szerencsére nem csak könnyű a kezelőfelület használata, de segítséget is kapunk hozzá minden egyes lépésnél, így gyorsan kitanulhatjuk minden praktikáját.
A link még egyszer: http://piktochart.com/

Kapcsolódó oldalak

Infografika gyűjtemény a lap.hu-n

Ötletek infografikához a blog.hu-n

Az infografika 3 eleme

Hogyan készíts infografikát 30 perc alatt? (angol)

Infogr.am – infografika készítő program

visual.ly – infografika készítő program

Infografika fogalma a wikipédia szerint

Nos, hasznodra válik, amit mutattunk? Szeretnél még ilyen eszközökről értesülni? Iratkozz fel hozzánk, ígérjük, hogy csakis olyasmit küldünk, ami hasznára válik majd marketinges törekvéseidnek:

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: