Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Egyéb »

Építsd fel a tökéletes feliratkozó oldalt a MailChimp-el

Az e-mail marketing élőbb, mint valaha – aki nem használja ki előnyeit, az egy rendkívül jövedelmező csatornáról mond le. Ezt pedig megfelelően meg kell alapozni egy olyan feliratkozó oldallal, amely biztosítja a jó közönséget hírleveleink számára. A mai bejegyzésben a világ egyik legnagyobb hírlevélküldőjébe pillantunk bele, amely a Mailchimp.

 

mailchimpA MailChimp ma az egyik legnépszerűbb e-mail marketinges szolgáltatás, melynek segítségével remek hírleveleket tervezhetünk meg. Az azonban, hogy összeállítsuk saját adatbázisunkat, rajtunk áll. Ehhez szükségünk lesz egy feliratkozó oldalra, ahol célközönségünk megadhatja adatait.

Ezen az oldalon nem csak egy nevet és egy e-mail címet kell elkérnünk – legalábbis akkor, ha teljes mértékben ki akarjuk használni az e-mail marketing lehetőségeit. Szükségünk van demográfiai adatokra, olyan adatokra, amelyek alapján meghatározhatjuk a felhasználók viselkedését és perszonalizált hírleveleket állíthatunk össze.

Mindebben pedig a MailChimp for WordPress bővítmény lesz a segítségünkre.
A bővítmény telepítése a szokásos módon történik – letölthetjük a WP Plugin oldaláról és a bővítmények mappájába, vagy rákereshetünk közvetlenül a WordPress Vezérlőpultjának Bővítmények menüjéből is – bármely esetben alig néhány percet vesz igénybe a folyamat.

A bővítmény saját vezérlőfelületén rengeteg beállításra nyílik lehetőségünk – megadhatjuk, hogyan és milyen kérdések jelenjenek meg, milyen sablont akarunk alkalmazni, milyen checkboxok jelenjenek meg. A kezelés egyszerű, bár természetesen feltételezi az angol nyelv ismeretét.

A magasabb szintű tudással rendelkezők akár a feliratkozó oldal kódjába is belenyúlhatnak, ami pedig kifejezetten hasznos: a bővítmény statisztikákat is vezet azokról, akik az oldalra látogatnak – hányan iratkoztak fel, milyen funkciók voltak éppen akkor bekapcsolva, előre kipipáltuk-e a checkboxokat és így tovább. Így könnyen tesztelhetjük az egyes változatokat, mind sikeresebbet hozva létre.

Aki tehát szeretne egy komoly listát létrehozni e-mail marketingje alapjaként, annak mindenképpen ajánljuk a MailChimp bővítményét.

Ha pedig tetszett a bemutatás, maradj velünk, mert minden héten több új hasznos marketingeszközzel gyarapítjuk készletedet! Iratkozz fel, tarts velünk:

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: