Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Profi vizualizáció grafikus nélkül

Foglalkoztunk már az infografikákkal, de ezek nem mindig adják a legjobb megoldást. Néha egyszerűen csak grafikonokra, táblázatokra, illusztrációkra van szükséged ahhoz, hogy feldobd a tartalmaidat. De ne aggódj, ebben is segítünk.

A Tableau Public vizualizációs szolgáltatása ingyenesen letölthető és igen sokoldalú – segítségével gyönyörű grafikákat készíthetsz el, ráadásul egyszerűbben, mintha valamilyen profi képszerkesztővel kezdenél neki a munkának.

Hogyan kezdj bele?
Az első lépésekkel még nem lesz problémád – egyszerűen meg kell adni valós e-mail címedet, letölteni és telepíteni a programot, ez gond nélkül megy. Ezután viszont bonyolódnak a dolgok.

Egy olyan eszközről beszélünk, mely segítségével rengeteg különféle vizuális megoldást hozhatsz létre. Elképesztően változatos módokon szabhatod testre a képszerkesztésen keresztül saját grafikáidat, ezzel azonban az is jár, hogy egy viszonylag bonyolult kezelőfelülettel szembesülsz majd a program telepítése és elindítása után.

Tableau

 

Hogyan tanulj bele?
Szerencsére a program felkínál egy lehetőséget, hogy megtekintsd oktatóvideóikat – a hivatalos oldalon nem csak egy hagyományos oktatóvideót tekinthetsz meg, de egy ingyenes élő online oktatásra is feliratkozhatsz, amikor is egy instruktor vezet végig azon, hogyan kell használnod a felületet. (Mondanunk sem kell talán, hogy az angol nyelvtudás ehhez komoly feltétel.)

Nem kell mindent az alapoktól felépítened: kis gyakorlattal viszonylag rövid idő alatt magad is elvégezhetsz majd olyan feladatokat, amelyekért egyébként egy grafikusnak komoly pénzeket fizetnél, vagy éppen sok-sok munkaórán keresztül szenvednél különféle képszerkesztőkkel, míg a tökéletes megoldás meg nem születik.

Minek ez neked?
A felhasználók imádják az illusztrációkat. Nem csak az egyszerű képeket: a vizualizált adatokat is. Térképeket, grafikonokat és így tovább: ez az adatvezérelt tartalommarketing egy formája, amikor az adatokat vizualizáljuk. Ezek érdekesebbé, vonzóbbá teszik a tartalmaidat, növelik az esélyét, hogy azokat máshol is megosztják és így tovább.

Ha érdekesnek és értékesnek találtad az eszközt, ne menj messzire – add meg nekünk e-mail címed, és mi küldünk még egy sor olyan eszközt, amelynek rendkívüli hasznát látod majd online marketingedben.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: