Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Ki mutat rád? Most megtudhatod, milyen linkeket kapsz

Moz seo software

Az online marketinggel foglalkozók általában komplex szolgáltatásokért, rendszerekért, szakvéleményekért fizetnek, holott az ingyenes eszközök között szinte mindent megtalálhatnak, amire csak szükségük lehet.

Remek példa erre az Open Site Explorer.
A Moz.com régóta segíti már az online marketingesek munkáját, nem egy remek eszközüket rengetegen napi szinten használják, hogy teljesítményüket optimalizálják.
Ha már optimalizálás: a Google algoritmusában a PageRank ugyan régóta nem domináns már, az egyes oldalakra mutató linkek minősége ugyanakkor még mindig rendkívül fontos. És az Open Site Explorer éppen abban segít, hogy erről minél pontosabb képet kaphass.

Open site explorer

 

A rád mutató linkek száma, minősége, a linkelő oldalak saját ereje mind olyan faktorok, amelyek helyet kapnak a Google algoritmusában.

A Moz segítségével minden egyes rád mutató linket listázhatsz, és összesített adatokat is kaphatsz erről.
A dolgod mindössze annyi, hogy a szolgáltatás oldalán megadod az oldalad linkjét, a jelentést pedig néhány másodpercen belül már böngészheted is.

Az értelmezéshez persze nem árt, ha minimálisan otthon vagy a keresőoptimalizálásban, és az angol szakkifejezéseket is képes vagy értelmezni. A jelentésben mindenekelőtt az összesített számokat láthatod: milyen erős a megadott domain, mekkora a page authority, hány hivatkozás mutat az oldalra összesen és ebből hány keletkezett a közelmúltban, mekkora a spam score (vagyis hogy a Google szemében mennyire spamgyanús az oldal) és így tovább. Ezek a legfontosabb számok, és már önmagukban is rengeteget elmondanak arról, hogy mennyire erős az oldalad.

Ingyenes konkurenciaelemzés

Megtudhatod, hogy a konkurensek oldalaira honnan is mutatnak linkek. Elég egyszerűen beírnod egy konkurensed webcímét, és máris láthatod az oldalra mutató linkeket.

Hasonló hasznos oldalak:
https://majestic.com/
https://ahrefs.com/

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: