Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Microsite egyszerűen: Populr

populr

A legegyszerűbb weboldaltípust sok néven emlegetjük, bár nem mind ugyanazt takarja. Microsite, one-pager, landing page. Ezek nem összekeverendőek, a lényeg azonban: ha egy egyszerű, egycélú weboldalt akarunk gyorsan létrehozni anélkül, hogy segítséget kérnénk, a Populr a megoldás.

Kezdjük mindjárt az elején: a microsite-ok olyan weboldalak, amelyek lényegében függetlenek fő weboldalunktól. Egyetlen céljuk (általában), hogy információt szolgáltassanak egy termékről vagy szolgáltatásról, hogy elősegítsék a konverziót. tartalmazhatnak feliratkozó formot vagy más call-to-actiont, de a lényeg az egyszerűség.

Hogyan segít a Populr?
A Populr szolgáltatására feliratkozva rögtön belekezdhetünk az oldalgyártásba: korlátlan számú oldalt hozhatunk létre és publikálhatunk, 3 domaint is átirányíthatunk, és számos előre elkészített template-hez és analitikai szolgáltatásokhoz is hozzáférünk.

Tableau

 

Első lépések
Feliratkozás után mindjárt kiválaszthatjuk, milyen oldaltípust akarunk elkészíteni. Az egeret a megfelelő kategóriamező fölé mozgatva és a Select gombot kiválasztva máris az online szerkesztőfelületre jutunk.

Itt egyszerű drag-and-drop módszerrel mozgathatjuk át a különféle elemeket, a feliratokat átírhatjuk, a felső menüsor segítségével gyors változtatásokat vihetünk végbe.

Az Options menü alatt megadhatunk további hasznos dolgokat is, mint hogy hogyan jelenítse meg az oldal a hivatkozásokat, követhető legyen-e, kitölthetjük a metaadatokat.

Ha pedig készen vagyunk, azonnal közzé is tehetjük az oldalt: a Publish gombra kattintva több lehetőségünk is adódik, a későbbiekben pedig innen érhetjük el az analitikát is.

A további meglepetéseket nem lőnénk le – egyébként ezekből kevés adódik. Az oldal használata rendkívül egyszerű, ha kicsit is konyítunk a különféle grafikus interfészek, képszerkesztő programok kezeléséhez, semmiféle problémánk nem lesz vele.

 

Ha úgy érzed, hogy segítettünk, segíts te is magadon: adj nekünk egy mailcímet, és mi minden hasznos online marketing eszközt, amivel csak találkozunk, nyomban megosztunk majd veled, hogy te is sokkal hatékonyabb lehess a jövőben!

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: