Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Siteliner: egy ingyenes oldalelemző

Siteliner

Oldaladról rengeteg adatot szerezhetsz, ha olyan eszközöket használsz, mint a Google Analytics, vannak azonban olyan mérőszámok – mint például a duplikált tartalom mennyisége – amikért máshová kell fordulnod. Például a Sitelinerhez.

A Siteliner használata igen egyszerű, bár angoltudás szükséges hozzá – ismerned kell az online marketing angol szakkifejezéseit ahhoz, hogy a jelentést, amelyet kapsz, értelmezni is tudd.

Az oldal betöltését követően mindössze meg kell adnod a domaincímet, és várnod az eredményeket. A szolgáltatás beszkenneli az oldalt, és rengeteg hasznos adattal áraszt el –százalékokkal és grafikonokkal, részletes információkkal minden aloldalról. megtudhatod például azt, hogy összesen hány aloldalad van, hogy azokon mekkora a duplikált tartalom aránya, hogy hány oldalad nem olvasható be a Google robotjai által és hol hiányzik a Title tag.

Emellett összehasonlítást is kapsz: megtudhatod, hogy minden más oldalhoz képest milyen gyorsan töltődik be a tiéd, hogy a duplikált tartalom túl soknak számít-e, hogy tartalmaid mennyire hosszúak másokéhoz képest és így tovább.

A jelentést le is töltheted PDF vagy XML formátumban, mindezt pedig ingyenesen adja az oldal.

Hogy mire jó ez?

Elsősorban arra, hogy átfogó képet kapj oldalad állapotáról, és ennek megfelelő cselekvési tervet dolgozhass ki. Ha érzed azt, hogy az oldalad nem megfelelő eredményeket produkál, akkor jó eséllyel találni fogsz itt néhány olyan mutatót, ami támpontot ad neked – elsősorban az optimalizálás terén.

Mivel a tartalmaidról rengeteg statisztikai adatot kapsz, tudni fogod azt, hogy neki kell-e állnod a tartalomgyártásnak vagy már létező szövegeid átdolgozásának. A túl sok duplikált tartalom például felelős lehet azért, ha a Google nem szerepeltet megfelelő helyen a találati listákon, ahogyan az is, ha túl sok oldalad olvashatatlan a keresőmotor számára.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: