Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Grafika »

Pillanatok alatt szerkeszthető képernyőkép online és ingyen!

Biztosan te is belefutottál már abba a problémába, hogy egy képernyőképet gyorsan meg akartál osztani valakivel. Nem, most nem a Facebook-ra vagy a Twitter-re gondolok, de ezzel a programmal még ott is megoszthatsz a képernyődről készített képeket.  Ráadásul úgy, hogy írhatsz is a képre, vagy különböző módokon megjelölhetsz rajta részeket. Mindezt nagyon könnyen, egyszerűen.

Lássuk pontosabban, mi is ez a program. Ez a prntscr.com Lightshot nevű programja, amit a www.prntscr.com oldalról tudsz letölteni.   Az oldal jobb felső sarkában találod a »Download Lightshot for free« gombot, amire kattintva átvisz a letöltő és telepítést segítő oldalra. A program elérhető Windowsra, Mac-re és Wine segítségével Ubunutu Linuxra (azaz tulajdonképpen a Debian alapú linux rendszerekre). A Windows és a Mac telepítése a szokásos módokon történik. Az Ubuntu (Debian) rendszerek esetében pedig az oldalon megadott három telepítő parancssort kell begépelni a géped termináljába. A három sorban már a Wine telepítése is benne van, ha esetleg nem lenne még telepítve a gépeden. A program magyarul is telepíthető.

A telepítést követően megjelenik egy kis lila »madártoll« ikon a gépeden. Ez jelöli, hogy fut a program, és erre kattintva tudsz bármikor egy adott oldalról vagy annak egy részéről képernyő felvételt készíteni. A lila tollra kattintáskor kicsit elszürkül az oldal, és ilyenkor tudod az egérrel a képernyő egy részét, vagy akár az egészet kijelölni. A kijelölés után a kijelölt rész jobb alsó sarkában megjelennek azok az ikonok, amikkel műveleteket tudsz végezni a képen.

Milyen műveleteket? Például bekeretezhetsz a képben egy részt. Vagy nyíllal rámutathatsz. Vagy valamilyen színnel kiemelhetsz. Írhatsz, vagy akár rajzolhatsz is bele. Több színt is használhatsz.
Különösen jól tud ez jönni, ha pl. a weboldalad programozójának szeretnél valamit megmutatni. Vagy a grafikusodnak. De akár akkor is, ha csak a barátaidnak szeretnél megmutatni egy vicces képet vagy részletet és nem akarod belinkelni az egész oldalt.

Ha kész vagy a kép formázásával, akkor több dolog közül is választhatsz.
– feltöltheted a prntscr.com-ra (előtte a Sign in-re kattintva Facebook vagy Google plus fiókkal regisztrálj be)
– letöltheted a gépedre, és akár email-ben is továbbíthatod.
– megoszthatod Facebook-on, Twitteren vagy akár a Pinterest-en is,
– kinyomtathatod,
– másolatot készíthetsz belőle, és
– FIGYELEM: hasonló képeket kereshetsz vele a Google segítségével!

Ez utóbbi azért nagy segítség, ha valami hasonlót keresnél, vagy meg szeretnél győződni róla, hogy nincs még agyonhasználva egy kép a neten, vagy ha mégis, akkor mennyi és hol található.

Az ikonra (kis lila toll) jobb gombbal kattintva kiválaszthatod a beállításokat és számtalan dolgot be tudsz állítani. Például az általános fülben tudod a nyelvet beállítani, vagy azt, hogy azonnal, a feltöltéssel egyidejűleg másolja ki a linket feltöltés után. Ezután már csak egy egyszerű CRLT-V billentyűkombinációval beillesztheted email-be vagy akár egy chat ablakba is.
Be tudod állítani például a formátumok között a feltöltés formátumát, vagyis azt, hogy .png-ben vagy.jpg-ben töltse-e fel a rendszer a képedet.

Nagyon ügyes kis program, én már régóta használom. Nézd meg a videót és megmutatom részletesen.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: