Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Az egyszerűbb internetes nyelvi korlátok legyőzése

A nyelvtudás mindig jól jön, de a marketing területén egyenesen elengedhetetlen, hiszen a marketing nyelve az angol.

Talán már ismered te is a Google nagyszerű eszközeit, ami számos területen a segítségünkre lehet.  Ezek közül egyik a Google fordító programja, ami a Google jó szokásához híven ingyenes. Bár nem hibátlan, és egyelőre egy fordítót vagy egy tolmácsot messze nem helyettesít, ettől azért még egészen jól használható. A translate.google.com oldalra kattintva találod meg.

Amint látod két ablakból áll. A bal oldaliba a fordítandó szöveget írhatod vagy másolhatod (igen, itt is működik a CTRL-C – CRTL-V, vagy más néven kopi-pészt J) a jobb oldaliban pedig a célnyelvre fordított szó jelenik meg.

Számos nyelv közül választhatsz. Itt nem sorolnám fel, hogy mennyi nyelv található az oldalon, de egy szót bármikor lefordít neked nem csak angolra, de akár finnre, vagy törökre is. És vissza is magyarra. De a nyelvek között is van átjárás. Hozzá kell tenni azonban, hogy tényleg nem tökéletes. A legjobb fordítások angol célnyelvre készülnek, ami érthető is, hiszen a Google maga is Amerikai cég.

Hogyan működik? Válaszd ki a nyelvet az üres mezők felett. Először a forrásnyelvet a baloldali, majd a célnyelvet a jobboldali mező felett.  Írd be a keresett szót a baloldaliba és máris fordítja neked a rendszer. Ha mégsem, akkor a jobb oldali mező felett kattints a ‘Fordítás’ gombra.

Találsz egy kis hangszóró ikont mindkét mező alsó részén. Ha rákattintasz, akkor a kiejtést is megmutatja. Magyarán felolvassa neked.  (Csak halkan jegyzem meg, hogy mókás játék, amikor beírsz egy mondatot, és átváltod a nyelvet, majd felolvastatod a magyar nyelven írt mondatot például angolul.  Jó szórakozást hozzá. :))

De akár képeket is kereshetsz vele. Az angolra fordított szót egyszerűen bemásolod a böngésződ keresőjébe és kész. Egy valamire figyelj még, hogy a keresőszolgáltatásoknál ne legyen lekorlátozva Magyarországra vagy esetleg csak a magyar nyelvű találatokra. Ez így sokkal egyszerűbb, mint egy stock fotó oldalon keresgélni. Arra azonban nagyon ügyelj, hogy csak jogtiszta képeket tölts le és használj. A videónkban én a ‘ló’ -ra kerestem rá, és a böngészőben és átváltottam az oldal tetején a ‘Képek’ mutatására.  Nézd meg hogyan működik.

Nagy segítségedre lehet az oldal, ha egy-egy kulcsszóra szeretnél keresni, de nem tudod hogy van angolul. Angol kulcsszavakkal sokkal több találatot hoz a Google, mint magyar. Különösen igaz ez a marketinghez kapcsolódó kifejezésekre. Fordíts és keress vele bátran.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

U.i.:  Szakfordításokat lehetőleg ne ezzel készíts, de még egy termék használati útmutatója is vicces tud lenni egy ilyen nagyon nyers fordítással. Szavakra, egyes kifejezésekre azonban kiváló. Még a hasonló jelentésű szavakat is megmutatja a jobb oldali mező alatt. A baloldali alatt pedig javaslatokat ad, ha netán elgépeltél volna valamit a forrásnyelv szövegében.  Jó fordítást!

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: