Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Négy varázslatos marketing eszköz a weboldaladhoz

Igen, négy eszköz. De kezdjük az elején. Egy weboldalon nem elég, ha jó a szöveged, vagy jó a terméked, szolgáltatásod. Ahhoz, hogy az oldal jól működjön szükséged van néhány apróságnak tűnő, ám nem mellőzhető grafikai elemre is. Hogy mik ezek? Mutatunk neked most rögtön négyet. Ráadásul mindegyik ingyenes. Azt be kell valljuk, a negyedik nem feltétlenül kapcsolódik szorosan a weboldalhoz, bár ott is használhatod, de ez inkább a közösségi oldalakon segít jobb eredményeket elérni. És azért ugye az sem árt. 🙂

Biztosan előfordult már veled is, hogy kellett egy grafikai elem a weboldaladra. Nem is gondoltál online képszerkesztőre, inkább nekikezdtél Photoshop-ban szerkeszteni, vagy egyenesen megkerestél egy grafikust. A Photoshop melós, a grafikus pénzbe kerül, és még várni is kell rá. Akkor is ha csak egyszerű dolgot kérsz. Ha szorít az idő, akkor ez sajnos nem fér bele, és hát ugye, nincs ingyen.

Ne érts félre. Grafikusra szükség van, és grafikus kell, főleg, ha egyedi logóval vagy dizájnnal szeretnél jelen lenni a neten. De sok esetben elegendő egy a saját magad által készített grafikai elem is. Tudsz te is szépet csinálni, akkor is ha nem vagy grafikus, ráadásul online képszerkesztővel nem vagy egy konkrét géphez sem kötve. Nem hiszed el? Mutatjuk, hogyan.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Nézzük ezt a 4 gyors és ráadásul ingyenes megoldást. Amit ma ajánlunk neked az

1. Főcím – alcím szerkesztő, amivel látványos és kellemes dizájnú főcímeket és alcímeket készíthetsz.
2. Gomb készítő (igen, a varázslatos „Kérem a terméket” gombot is elkészítheted vele, most saját dizájnnal)
3. Folyamatábra – hogy látványos magyarázatot tudj adni az oldalaidon. Pl. bemutathatod rajta, hogy milyen fejlődést lehet elérni egy-egy folyamat lépéseivel, ha rendel a vevőd. Vagy egyszerűen csak készíthetsz egy kedvezmény bemutató ábrát. Igazából bármit bemutathatsz rajta, ami egy ilyen folyamattal jól illusztrálható.
4. Mém készítő – Meme maker, amivel fotókra készíthetsz vicces, vagy épp tanulságos feliratokat. A közösségi oldalakon zabálják az ilyet a látogatók, és rengeteg lájkot lehet begyűjteni vele. (Csaba: Bevallom én is kedvelem ezeket, a jobbakat meg is szoktam osztani. 🙂 )

Nézzük az elsőt, a Főcím – alcím szerkesztőt:

Már az elejétől egyszerű, mint egy online képszerkesztőben. Csak bele kell kattintanod a szövegbe és törölni a régit, beírni az újat, pont úgy, mint egy szövegszerkesztővel. Dupla kattintással kijelölhetsz egy szót, és máris törölheted, átírhatod. Ez ugyanígy működik a főcímnél és az alcímnél is. Bár a legalsó bevezető részben nem minden betűtípus tartalmazza a magyar ő és ű betűket (ezeket majd próbáld ki), nagyrészt probléma mentesen írhatsz magyarul is. Ezért is merjük ajánlani, hiszen mi kipróbáltuk, és nekünk ettől függetlenül is nagyon tetszett.

Most jönnek a finomságok: A bal felső részen az ‘Add’ gombra kattintva ki tudsz választani nyilakat, többféle stílusban, és az egérrel megfogva oda tudod húzni, ahová szeretnéd (drag & drop). Ennél egyszerűbb szerintem nincs. Ezenkívül vannak körök, – amivel bekarikázni tudsz szavakat vagy bármit – dizájnos aláhúzás (ezt nem részletezném:)), és az egyéb kategóriában más grafikai elemek is: Pl. csillag, pipa, áthúzás, stb. Ezután az elemeket egérrel a megfelelő helyre húzhatod (drag & drop) és a teljes színpalettából felül a következő gombra kattintva, bármilyen színűre átszínezheted. Olyanra, amilyen neked tetszik. Minden elemet!

A következő gomb a stílusok változtatására szolgál. Ez már túlmutat egy online képszerkesztő jellemzőin. Ugyanis van 5 stílus, amiből kiválaszthatod a neked tetszőt. Menet közben, bármikor. Ha elkészítesz valamit, akkor végig is próbálhatod, hogy melyik stílusban néz ki a legjobban. És azt tartod majd meg a végén. Bármelyik elemet törölheted, ha nem tetszik. Ilyenkor csak rákattintasz az elemre, majd felül a ‘Delete’ gombra, és már törölted is. Ha kész vagy, az eredményt a Download-ra kattintva le tudod tölteni, majd feltölteni ill. beilleszteni a weboldaladba.

Nézzük a következőt, a gomb készítőt (Button creator).

Ez jól jöhet feliratkozó oldalaknál, landoló oldalaknál (landing page), de akár egy értékesítési oldalnál is (pl. ‘Megrendelem’ gombként). Vagy pl. egy ‘Letöltés’ gomb, ha valamilyen fájlt adsz el, vagy csak ajándékba a látogatóidnak.

Itt is csak bele kell kattintani és máris szerkesztheted a gomb szövegét. Nem bonyolult, ugye? A jó online képszerkesztők is így működnek.
A szerkesztendő gombod alatti gombsoron az ICON gombra kattintva rengeteg ikonból választhatsz, amit a gombon a szöveg mellett megjeleníthetsz. Alapból egy letöltést illusztráló ikont mutat, de ezt bármikor kicserélheted.

Mellette a STYLE azaz stílus gombra kattintva változtathatod a gombod stílusát. Kattintasz és változik. Ez sem bonyolult.

A COLOR gombbal értelemszerűen a gomb színét tudod beállítani. Ha lehet, ez még egyszerűbb, mint az eddigi lépések. Már csak egy gomb maradt a TEXT SIZE. Ezzel pedig a gombod szövegének a méretét tudod változtatni egy csúszka segítségével. Észrevetted, hogy mennyire gyorsan el lehet készíteni így egy gombot? Ezután a Download-ra kattintva csak letöltöd és használod az oldaladon ezt a frissen készült grafikai elemet.

Oké, nézzük a harmadik elemet is, a folyamat ábra szerkesztőt.

Itt is az ‘Add’ gombra kattintva drag & drop módszerrel az egérrel tudod be helyezni az elemeket. A körök az alap elemek, a nyilak pedig az összekötők. Ebben is a szövegre kattintva írhatod át azt. Csúszkával állíthatod a körben látható %-ok arányát. A kis színes négyzetekre kattintva ki tudod választani az arányokhoz tartozó színeket. Ugyanígy a nyíl színét is megváltoztathatod ha előtte a nyílra kattintasz, majd utána a kis színes négyzetre.

A ‘Style’ gombra kattintva megint csak ötféle stílusból választhatsz. A mellette lévő ‘Delete’ gombbal, az előzőekhez hasonlóan törölhetsz elemeket. Ha kész vagy akkor a jobb felső sarok ‘Download’ gombjára kattintva máris tiéd az általad készített remekmű. Máris mehet a weboldaladra.

És végül a Meme Maker, azaz a mém készítő.

Ha jó szöveget tudsz írni egy képhez, akkor az nagyon gyorsan el fog terjedni a neten. Csak arra kell figyelned, hogy tudják, hogy te csináltad. 🙂 Itt kiváló mémeket tudsz készíteni, gyorsan. A fotók alatti ‘Create your own!’ gombra kattintva kezdhetsz neki. Az online képszerkesztők sajátossága, hogy módosíthatsz szerkeszthetsz a képen. A Meme Maker-el pillanatok alatt írhatsz bármilyen szöveget a képre, pont mint egy online képszerkesztőben, csak itt a szövegen van a lényeg. Egy frappáns szöveg, amiből vírusszerűen terjedő mém lesz, ha jól csinálod.

Ez is roppant egyszerű. A Font Size-nál tudod beállítani a betűméretet. A Font Colornál a betű színét. A Caption 1 és Caption 2 mezőkben pedig tudod szerkeszteni az alsó és felső szöveget. Az alsó és felső is külön szerkeszthető (nem csak szöveg, hanem méret és szín szempontjából is), amihez a változtatást követően az ‘Update’ gombra kell kattintanod. Akkor lesz látható, hogy mit is alkottál. Ha nem akarsz alulra vagy felülre szöveget, akkor a Caption 1 vagy Caption 2 alatti részen egyszerűen ‘Remove’ gombra kattintva le tudod venni a képről. Könnyedén, hiszen ez egy online képszerkesztő, csak épp a mém készítésre specializálva.

Ugye, milyen jó kis ingyenes marketing eszközt találtunk neked? Sőt, egyből négyet! Láss neki már most a weboldalad felturbózásának!

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: