Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Grafika »

GIF – Animáció készítés egyszerűen, a kattintások növeléséhez

gif animáció készítés

Érdemes kipróbálnod, hogy milyen hatással lenne weboldalad nézettségére, ha kiraknál az oldaladra egy GIF animációt, mely egy statikus képnél sokkal figyelemfelkeltőbb. Ez is egy jó marketing eszköz lehet, ha jól használod. Azért ez nem csak egy kép, mert annyiban különbözik a statikus képtől, hogy ebben mozgás van. Egy olyan oldalra, ahol nincsen más mozgó rész, beillesztesz egy ilyet, az mindjárt megragadja a figyelmet. Ezzel akár a kattintásokat is meg tudod növelni, akár a hírleveleidben is! Mindjárt megmutatjuk, hogy hogyan. Fontos azonban, hogy mérd, hogy mekkora az átkattintási arány az oldalra, ahova szeretnéd irányítani a látogatódat.

A GIF-et akár felhasználhatod arra is, hogy a feliratkozóidnak kiküldesz egy hírlevelet, és a hírlevélbe ágyazod be az animációt, aminek a segítségével – ha jó és érdekes a GIF- elérheted, hogy többen fognak rákattintani és megnézni a blogodat vagy az oldaladat, termékedet.

Hogyan tudsz ilyet csinálni?

Nagyon egyszerű. Olvass tovább, és nézd meg a videót, amiben ezúttal nem egy, hanem három lehetőséget, háromféle marketing eszközt, megoldást mutatunk, ami választ ad a kérdésre. Tehát:

A https://gifyoutube.com főoldalra a Youtubról másolj át egy linket, illeszd be, és kattints a ’Create gif’ gombra. Ezután be tudod állítani, hogy hányadik másodperctől induljon a GIF animáció készítés, és milyen hosszú legyen. Adj neki egy nevet, kattints a ’Creating’ gombra, és máris elkészül az animációd. Alul találhatók a különböző megosztási lehetőségeid, illetve a beágyazás (utolsó kis ikon). A legegyszerűbb, ha a GIF Url-t kimásolod egy új lapra, és képként lemented. Ezt követően felmásolható a weboldaladra.

Hasonló GIF animáció készíthető a www.giflike.com oldalon. Egy Youtube link bemásolása után itt is meg lehet adni, hogy mennyi ideig tartson, és hányadik másodperctől kezdődjön az animáció. Végül már csak a ’Capture’ gombot kell megnyomnod. Ha elkészült az animáció, akkor egy cím megadása után a bal oldalon különféle beállítási lehetőségek közül válogathatsz.

Szöveget lehet hozzáadni, ami megjelenik az animáción. Lehet állítani a szöveg méretét, illetve azt, hogy melyik képkockától melyik képkockáig látszódjon. A + jelre kattintva meg lehet adni további szövegeket, itt is be lehet állítani, hogy időben mennyi ideig látszódjon a 2. szöveg, és hol helyezkedjen el a képen. Ezután a ’Publish’ gombra kell kattintani. A legjobb megoldás, ha letöltöd magadnak az elkészült animációt, és elmented. Utána már szabadon felhasználhatod.

Előfordulhat, hogy képekből szeretnél animációt készíteni, nem pedig Youtube videóról. A megoldást a www.gifmaker.me oldalon találod. Az ’Upload images’ gombra kattintva feltöltheted azokat a képeket, amiket fel szeretnél használni. Ezután a jobb oldalon látszik, hogy jelenleg hogy néz ki az animációd. Különféle beállításokat tudsz végrehajtani: méretet, sebességet állíthatsz, illetve, hogy hányszor ismétlődjön (ha 0-ra van állítva, akkor folyamatosan ismétlődni fog). Lehetőség van egy Youtube link beillesztésére is, ha szeretnéd, hogy az animáció közben zene szóljon. Megadhatod azt is, hogy hányadik másodpercnél kezdődjön a zene lejátszása. A ’Create GIF Animation’ gombra kattintva elkészül az animáció.

Ha letöltötted, akkor képként elmentve máris kezedben van egy figyelem felhívó banner, aminek segítségével nagyobb kattintást tudsz elérni, akár az értékesítési oldaladra is.
Máris újabb három jól használható és ráadásul ingyenes marketing eszközzel lettél gazdagabb. Használd őket bátran!

Ne felejtsd el azonban, hogy mindezt mérned kell, és a mérés eredménye fogja meghatározni, hogy mennyire eredményes amit csináltál. Jó kísérletezgetést!

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: