Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Egyéb »

Lehelj életet weboldaladba a Yoast WordPress pluginjaival

Weboldaluk elkészítéséhez manapság legtöbben nem saját, egyedi oldalakat, rendszereket készítenek, hanem valamilyen CMS motort használnak. Az egyik legnépszerűbb, és egyben legnívósabb motor a WordPress, ami ráadásul viszonylag könnyen optimalizálható.

A Yoast pluginjai segítenek, hogy ezt a maximumra járathasd. Miért is jó ez Neked? Ha már erőt fektetsz egy weboldal kiépítésébe, jelen akarsz lenni az interneten, akkor gondolnod kell a láthatóságra is. Ennek elérése legalább akkora nehézséggel jár, mint egy jó weboldal elkészítése. A láthatóság nagyjából annyit tesz, hogy bizonyos kulcsszavak lekérésekor az organikus találati listán a legelső helyeken, legalább az első oldalon jelenj meg.

Ha például az oldaladon szívószálat árulsz, az a célod, hogy amint ezt egy potenciális vevő beírja a keresőbe, az a Te oldaladhoz irányítsa. Ugyanis ha a szívószál beírása után a 13. oldalon jelensz meg, az körülbelül azt jelenti, hogy nem vagy fent az interneten. Az, hogy a Google lát Téged, a sikereid alapja, melyre aztán építkezhetsz.

Ennek elérésében segít a Yoast WordPress pluginjaival úgy, hogy az optimalizálást olyan egyszerűvé teszi, hogy szinte észre sem fogod venni, hogy csinálod. A Yoast WordPress plugin felajánl egy ingyenes verziót, mintegy kedvcsinálásként. Ezzel nagyjából mindent megkapsz, ami kellhet a weboldal elsődleges optimalizálásához.

Segít abban is, hogy a folyamatosan készülő tartalmaid keresőbarát módon legyenek megírva, vagyis valós időben analizálja a szövegeket, plusz megkönnyíti a Google számára oly fontos címek és leírások optimalizálását. Ezen felül helyet kaptak benne egy kattintásos műveletek is, mint például az automatikusan generálható XML oldaltérkép.

Ahhoz, hogy a szolgáltatáshoz supportot is igénybe vegyünk, át kell lépnünk a fizetős használat mezejére. Megéri! A WordPress SEO Premium olyan további lehetőségeket kínál fel, melyeket kár lenne kihagyni. Többek között kapunk egy élő, aktív supportot, kézben tartott átirányításokat, tanító videókat, ha elakadunk, és összeköttetést a Google Webmestereszközökkel a folyamatosan frissülő és bővülő adatokért (kb. 25.000 forintnak megfelelő dollárért évente!).

Az ingyenes része is nagyon sokrétűen használható. Érdemes megnézni:

https://yoast.com/wordpress/plugins/

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: