Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket
  • You are here:
  • Home »
  • Egyéb »

Legyél naprakész kedvenc témáidban, böngészés nélkül!

A Google Alerts (Google Értesítő) egy olyan eszköz, melynek segítségével folyamatosan tudod figyelni a trendeket. Nem kell állandóan a kedvenc oldalaidat böngészni, hogy vajon megjelent-e egy újabb cikk vagy blog bejegyzés az adott témában. Bízd a feladatot a Google-ra!

Beállítástól függően azonnali vagy napi, illetve heti rendszerességű értesítő e-mailt kaphatsz, amikor a Google új dolgokat talál egy téged érdeklő témakörrel kapcsolatban. Például friss híreket kaphatsz a téged érdeklő termékekről, megtudhatod, ha mások közzétesznek rólad valamit az interneten, vagy éppen naprakész maradhatsz a hírekkel kapcsolatban.

Írd be a keresőbe: Google Alert, vagy használd a www.google.com/alerts linket.

google alert

Felül a keresőbe gépeld be azt a témát, ami érdekel. Érdemes a témát szűkíteni, különben nagyon sokk cikk, hír fog érkezni az e-mail címedre. Például az „autó” téma helyett használd az „audi” kifejezést, vagy az „utazás” helyett „utazás Horvátországba”.

Opciók megjelenítése gomb megnyomásával be tudod állítani a gyakoriságot; valós időben szeretnél értesülni, akkor, amikor a cikk megjelenik, vagy naponta, illetve hetente egyszer kérsz e-mailt. Szintén beállítható még a nyelv, a források (honnan jöjjön a cikk, milyen információs részeket figyeljen: hírek, blogok, könyvek, beszélgetések, video, webes találatok), a régiót. Be tudod állítani ezen kívül a mennyiséget is: a legjobb vagy az összes találatot jelenítse-e meg neked. Utolsó beállítás, hogy milyen e-mail címre küldje a Google az értesítést. Ez a „Küldés ide” menünél állítható be.

Ezután már csak az „Értesítések létrehozása” gombot kell megnyomnod, és máris kapod a kedvenc témádról a legfrissebb információkat.

Saját értesítések alatt megjelenik az általad beírt téma. Ez bármikor módosítható, ha a www.google.com/alerts oldalra belépsz. Ki lehet törölni, vagy a szerkesztés gombra kattintva lehet változtatni, pl. a gyakoriságon.

Nagyon hatékony eszköz lehet, ha a témaköreidhez kapcsolódó kulcsszavakat ide beírod. A konkurenciát meg tudod így figyelni: ha kitesz egy blog bejegyzést, akkor máris kapsz róla egy értesítést. Nem kell állandóan böngészned a netet, hogy a kedvenc témáidban mi jelent meg aktuálisan. A Google e-mailt küld neked róla, és segíteni fog neked ebben, az értesítések küldésével. Mindezt böngészés és utánajárás nélkül. A megfelelő beállítások után automatikusan és egyszerűen.

Legújabb videóink, kérd az értesítőt:

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: