Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Kíváncsi vagy, milyen hatékony a marketinged?

marketing grader

Egy online marketinges kapásból több tucat olyan mutatót képes mondani, amelyekből megállapítható egy-egy csatorna, eszköz eredményessége – ahhoz azonban, hogy az egész képet átfogóan lássuk, rengeteg időre és kutatásra van szükség. Vagy találni kell hozzá egy jó eszközt…

A Marketing Grader egy olyan szolgáltatást nyújt, amelynek bármely marketinges nagy hasznát láthatja. Ahogyan neve is sugallja, nem másról van szó, mint hogy bizonyos mutatók alapján az eszköz felméri, mennyire vagyunk hatékonyak különféle tevékenységeinkkel.

Hogyan? Felméri például blogunkat – megnézi, mennyire posztolunk rendszeresen, milyen hosszú tartalmakat közlünk, hogyan hivatkozunk leadgeneráló oldalainkra, mennyire népszerűek posztjaink a közösségi médiában és így tovább. Avagy felméri azt, hogy oldalunk milyen szinten van optimalizálva, hogy helyesen jelenhessen meg a különféle okoseszközökön, mobilokon és tableteken.

A leadgenerációt is figyelemmel követi – megtudhatjuk, hogy formjaink mennyire alkalmasak arra, hogy információt szerezzünk látogatóinktól, mennyire hivatkozunk eredményesen termékoldalainkra vagy szolgáltatásainkra, hogyan használjuk a marketing-automatizációt és analitikai eszközöket…

​Azt persze nem állítjuk, hogy a Marketing Grader képes felváltani az imént említett analitikát – a Google Analytics és más eszközök használata elengedhetetlen ahhoz, hogy pontosan követhessük, mennyire csináljuk jól a dolgokat és min kell változtatnunk.

A szolgáltatás ugyanakkor egy viszonylag pontos, átfogó képet képes adni arról, hogy oldalunk jelenlegi formájában mik azok a hibák, amiken még sokat kell dolgoznunk, s melyek azok a pontok, ahol jól ráéreztünk a helyes irányra.

​Amellett, hogy több száz különféle mutató követünk figyelemmel és jelentéseket, elemzéseket készítünk, brainstormingokat tartunk, a Marketing Grader egy nagyszerű eszközt ad arra, hogy alkalomadtán eltávolodjunk a részletektől, és oda irányíthassuk a figyelmünket, ahol talán sokkal nagyobb szükség van rá.

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: