Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Az ínycsiklandó online dizájn fontos eszközei

Grafikai elemek online marketinghez

A nagyszerű, olvasó-csalogató dizájn létrehozásához  szükséged van egyrészt inspirációra, de nem hallgathatom el, hogy kemény munka is szükséges hozzá.
A “rövid út”, amiben sokan reménykednek, itt sem létezik. Viszont szerencsére sok időt- és fáradtságot kímélő eszköz, technika létezik, melyekkel növelheted a hatékonyságod. A legnehezebb része a dolognak az, hogy megtaláld az igényeidet leginkább kielégítő szoftvert.

Az elmúlt évek során sikerült összeállítanom egy eszköztárat azokból a szoftverekből, melyeket nap-mint-nap igénybe veszek a dizájn tervezéséhez. Ezeket szeretném most megosztani veled, hogy növelhesd a hatékonyságodat.

Colorzilla

A Colorzilla lehetővé teszi számodra, hogy bármely weboldal színkombinációját megállapítsad. Az oldalon használt színek hexadecimális kódját adja meg.
Használata nagyon egyszerű: a böngésződhöz – Google Chrome és Firefox – kell csupán egy kiegészítőt telepítened.

colorzilla

Convert My Image

A Convert My Image jó példája annak, hogyan könnyítheti meg a munkádat egy egyszerű szoftver. A könnyebbséget az okozza, hogy ellát egy alapvető feladatot: átalakítja egy kép formátumát. A formátumok száma, melyekhez használni tudod, bőséges.

Convert my image

Pixlr

Mindennapos eszközöm, amikor egyszerű fotó-, vagy grafika szerkesztésére van szükségem, a Pixlr.

3 alapvető eszközt tartalmaz:

 • Pixlr Editor – eszközök széles választékát adja grafikák szerkesztéséhez
 • Pixlr Express – színt és szöveget lehet adni vele a képhez
 • Pixlr O-Matic – keretet, különböző effekteket tudsz vele hozzáadni

pixlr

Tiny Png

Egy weboldal rangsorolásakor a kereső motorok fontos szempontnak tekintik, hogy mennyi idő alatt töltődik be az oldal. A Tiny Png tömöríti weboldalad képeit, miközben megőrzi a minőségüket. Bármennyire apró különbségnek látszik ez, az oldal betöltési sebessége szempontjából nagyon is fontos.

Tiny png

 

Light Shot Screenshot

Ezt az eszközt napi rendszerességgel használom. Bármin dolgozol is, képernyőképet tudsz vele készíteni. Kiegészítheted megjegyzésekkel, majd attól függően, hogy mire akarod a képernyőképet használni:

 • feltöltheted a szerverre, és kapsz hozzá egy URL címet, vagy
 • png formátumú képként letöltheted a számítógépedre.

Erről már van egy korábbi cikkünk videós magyarázattal: Pillanatok alatt szerkeszthető képernyőkép online és ingyen!

light shot screenshot

IconArchive

Több, mint félmillió ikon közül tudsz válogatni, a legkülönbözőbb témakörökben – állatok, gyerekek, emberek, stb. A keresést megkönnyíti, hogy tudsz keresni

 • abc sorrend szerint
 • legújabbak között
 • legnépszerűbbek között
 • témakörök, és még egy csomó más szempont szerint

IconArchive

PicResize

Ingyenes szoftver rengeteg lehetőséggel, és egyszerű használattal!
Először válaszd ki a képet a számítógépedről, vagy egy URL címről. A “Contiune”-re kattintva megérkezel az oldalra, ahol a képedet igényeid szerint át tudod alakítani 4 egyszerű lépésben:

 • levághatod a kép egy részét, valamint elforgathatod
 • átméretezheted
 • speciális effekteket adhatsz hozzá
 • az átalakított képet jpg, gif, png, bmp formátumban mentheted el

PicResize

Paletton

Praktikus tervező eszköz a weboldal színeinek megtervezéséhez. A baloldali színkör segítségével ki tudod keverni az egymással jól összehangolt színeket. Az eredményt jobboldalt látod. Ezekből válogatva weboldalad ízléses, szemet gyönyörködtető lesz.

paletton

Pixabay

És végül a csemege, ahol ingyenes minőségi, bárhol felhasználható képek közül tudsz válogatni. Ráadásul hab a tortán, hogy magyarul is elérhető: https://pixabay.com/hu/
Nem is magyarázok többet, hiszen az oldal magáért beszél.

Pixabay

Hasznosnak találtad ismertetőnket? Ha nem szeretnél lemaradni következő marketing eszköz bemutatónkról, iratkozz fel hírlevelünkre – ha még nem tetted meg.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: