Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Akarod tudni, hogy teljesít az AdWords kampányod?

adwords performance grader

Mutattunk már egy eszközt, amellyel könnyen módosíthatsz kampányod beállításain – most pedig egy olyat fogunk, ami megmutatja, mi az, amin változtatnod kellene.

Ha a kampányod nem teljesít jól (és ennyit azért minden bizonnyal meg tudsz állapítani, vagy legalább érzed) nem kell rögvest szakértőt fogadni. Ez persze megint pénzbe kerül, és a végén talán csak egy rakás olyan megállapítással leszel gazdagabb, amelyekhez teljesen ingyen is hozzájuthattál volna.

Hogyan?
Úgy, hogy kipróbálod az AdWords Performance Gradert a WordStreamtől. A kezdéshez csak meg kell adnod az AdWords kampányaidhoz használt mailfiókod címét.

 

Jobb ha tudod, mennyit pazarolsz
A jelentés pillanatok alatt a kezedben lesz. Tudni fogod azt például, hogy mennyi pénzt költöttél el eddig feleslegesen és ha így haladsz tovább, mennyit fogsz még kidobni az ablakon a következő hónapokban – és még a konkurenciához hasonlítva is láthatod adataidat.

Külön lebontva láthatod majd, milyen a minőségi pontszámod (Quality Score), hányszor és hogyan jelennek meg reklámjaid, és persze azt is, hogy hányan kattintanak rájuk.
Még azt is kielemzik, vajon azért nem megy-e jól a kampányod, mert nem foglalkozol vele eleget. A WordStream hasznos ki applikációjában pontosan láthatod, mennyi módosítást végeztél az elmúlt hónapokban a kampányokon – ha keveset, tudni fogod, hogy nem optimalizálsz elég hatékonyan.

Sőt, még best practice tanácsokat is kapsz.
Persze, fogadhatsz szakértőt – semmi sem garantálja, hogy a kapott adatokat megfelelően fel tudod használni, de tény, hogy a Performace Grader elképesztően hasznos tényekkel és tanácsokkal lát el. Még haladó szinten is rengeteget tanulhatsz abból, ha néhány hetente egyszer kielemezteted vele aktív kampányaidat.
Ehhez persze tudni kell angolul, az eszközt magyar nyelvre nem honosították, viszont ingyenesen használhatod, ami igen nagy előnye.

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: