Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Elütéspotenciál, avagy amikor a hiba érték

A felhasználó már csak olyan, hogy karakter hibákat vét:
félrenyom, rosszul írja be a domaint, a keresőszót, és hozzászokott ahhoz, hogy majd az algoritmusok kijavítják. Az ügyes marketinges azonban még a hibákból is kovácsolhat előnyt.
Magyarországon nem túl népszerű módszer az elütésekre célzás, pedig a tengerentúlon tekintélyes pénzeket mozgat meg ez a furcsa piaci szegmens.

A legtöbb online marketinges arra törekszik,
hogy az egyértelműen megfogalmazott keresőkifejezésekre minél jobb helyezéseket érjen el – rengeteg vannak ugyanakkor, akik például a Google-be csak többé-kevésbé odafigyelve írják be a kifejezéseket. Hiszen az algoritmus azonnal felkínálja a helyes változatot.
Az elütésekkel, typokkal „dúsított” kifejezésekre azonban szinte senki sem céloz – ha ezekre csak minimális figyelmet is fordítunk, kis költségekkel is az első helyre ugorhatunk, hiszen kicsi a verseny.

Mi ezzel a gond?
Természetesen az, hogy rengeteg a lehetősége. Nem célozhatunk minden egyes elütésre, a leggyakoribbakat kell megtalálnunk, amiket elsőre észre sem vesznek az emberek, amik a legnagyobb arányban fordulnak elő.
Ezeket magunk aligha tudnánk könnyen meghatározni – angolul még találunk gyűjteményeket a leggyakoribb hibákról, ezek sem teljesek azonban, magyar nyelven pedig egyáltalán nem fogunk használható forrást találni ehhez. Hová forduljunk tehát, ha nem akarunk találgatni?

Erre jó a Keyword Typo Generator

Az oldal rendkívül egyszerűen kezelhető.
A szövegmezőbe beírjuk a kívánt kifejezést, majd megadjuk, milyen típusú elütéseket akarunk listázni – dupla betűk, kihagyott betűk, ha a billentyűzeten elcsúszik az ujj és így tovább.

keyword-typo-generator-lista

Ezután egyszerűen a „generate typos” gombra kattintunk, és máris kapunk egy listát olyan hibás kifejezésekről, amelyek viszonylag gyakran előfordulnak, mégsem céloz rájuk senki. Az algoritmus valóban a leggyakrabban előforduló typokat adja nekünk, figyelembe véve a hibatípusokat, billentyűzetkiosztást is.

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: