Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Tudd meg, mit látnak belőled 5 másodperc alatt

Mit gondolsz, mennyi idő alatt alakul ki az első benyomás?

Ha üzleti célokra szánt weboldalt üzemeltetsz, jobb ha tudod, hogy általában már töredék másodpercek alatt. Kész szerencse, hogy erre is létezik egy rendkívül könnyen használható marketingeszköz.
A FiveSecondTest egy közösségi alkalmazás, amelynek a lényege, hogy valódi felhasználók segítségével tesztelhetjük, milyen benyomást tesz oldalunk a legelső néhány másodpercben a felhasználókra.

Az ötlet egyszerű és zseniális, ráadásul ingyen használhatjuk azzal, hogy saját magunk is beszállunk a tesztelésbe. Lássuk, hogyan működik az egész.

A regisztráció egyszerű és gyors, minimális adatokat kell csak megadnunk. Ezután rögtön a tesztoldal első lépéséhez jutunk: fel kell töltenünk egy képet weboldalunkról JPG, PNG vagy GIF formátumban.

five-second-feltoltes

Mivel valódi, élő felhasználók látják majd a feltöltött képet, megadhatunk pontos instrukciókat is, amelyeket azelőtt látnak majd, hogy megmutatnák nekik a képet – pontosan öt másodpercre.

Majd beállíthatjuk, hogy milyen kérdésre várunk választ, vagy akár sajátot is megadhatunk.
Külön bónusz, hogy a nyelvet is megadhatjuk, melyen az oldalunk megjelenik, és igen, a magyar is elérhető opció.
Ezután pedig nincs más dolgunk, mint a nagy zöld Save and Publish Test gombra kattintani, és várni a visszajelzésekre.

Itt jön a trükkös rész, a rendszer ugyanis kredites alapon működik. Mivel közösségi szolgáltatásról van szó, ha teszteltetni akarunk valamit, akkor vagy krediteket kell vásárolnunk (az első teszt feltöltése után 5-öt kapunk ingyen is), vagy pedig magunknak is meg kell ezért dolgozni.
Miután a rendelést leadtad, a rendszer feldolgozza, és ha elérték a megfelelő számú 5 másodperces tesztet, e-mailben szólnak erről.

Hogy milyen eredményeket is kapsz pontosan?
Néhány mondatot, amelyet képen is elhelyeznek neked, választ a kérdésedre – tudni fogod azt, hogy mi az, ami először feltűnik a látogatóknak az oldaladon. Ha ez például a CTA vagy árajánlat az egy landing oldalon, akkor már tudni fogod, hogy valószínűleg jó munkát végeztél.

Five Second Test Presentation (angol)

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: