Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Holnap áremelés!

Holnap áremelés

Miért van az, hogy az emberek rohannak tankolni, mikor bejelentik az áremelést? Lehetne egy egyszerű válasz - mert olcsóbban szeretnének tankolni. Viszont ha belegondolsz, hogy 3-4 Ft-os emelésnél többe kerül, hogy beülsz és elindítod az autót csak azért, hogy most tankolj. Mivel érik el, hogy mégis sokan csak ezért a 3-4 Ft-ért elindítják az autójukat és pár literért tankolnak?

Miért is írok Neked az üzemanyag árairól és emelkedésükről? Egy érdekes jelenséget figyelhetünk meg, amiből érdemes tanulnunk.
Ha az ember meghallja egy számára fontos termékről/szolgáltatásról, hogy megemelik az árát, akkor gyorsan szeretne hozzájutni. Ezt alkalmazzák az üzemanyag emelkedéseknél, hiszen ezzel kiváltják, hogy az emberek sietnek, hogy még olcsón megússzák, mert bennük van a lemaradástól való félelem. Gondolkodtál már azon hogyan tudnád ezt alkalmazni a saját üzletedben? Érdekel?

Azt javaslom, hogy a célcsoport számára kommunikálj, hogy mikor (pl: holnapután) várható terméked/szolgáltatásod áremelése. Lehetőleg rövid időpontot adj, mert így sürgetőbbé válik a döntés. Az ajánlatod feltuningolhatod, valamilyen bónusz terméket adhatsz vagy esetleg megoldás csomagot kínálhatsz. Az egészet kiegészítheted egy részletfizetési lehetőséggel.

A heti kulcsszó: Áremelés

A hét kérdése: Hogyan tudnék a lehető legeredményesebben egy áremelést végig vinni?

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: