Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

1 titok amit kommunikálnod kellene

egyediség

A tömeg követése helyett érdemes átgondolnod: mit tudsz tenni azért, hogy különbözz. Egyre inkább felértékelődik az egyediség, mert a vásárlók fejében Te leszel az, akinek eszébe fog jutni, ha jól tudja megválasztani a saját egyediségét. Ha Te valamiben (pozitívan) egyedi vagy, akkor magadhoz kötheted a vásárlóid, így nagy kincshez juthatsz; még több visszatérő vevőhöz. Kérjük, hogy azért egy nagyon fontos dolog ne felejts el: ezt az egyediséget kommunikálni. A kommunikációdat is át kell, hogy járja az egyediség.

Mi az, ami fontos a célpiacodnak a termékedben? Ezt kommunikálod? Lehet, hogy számodra teljesen természetes jellemző, viszont a célpiacod számára egy igen jelentőségteljes tulajdonság, amit keres a vásárláskor. Darabold szét a terméked, vizsgáld meg a tulajdonságait és kommunikáld, ami fontos a piacodnak.

Ha ötleteket szeretnél, akkor a legjobb, ha körbenézel más területeken. Sokszor egy más iparágban már működő dolog indít el benned egy új ötletet.

google kulcsszótervező

Nagy segítség lehet egyediséged megtalálásában a google kulcsszóválasztó eszköze. Erről már írtunk egy cikket, ahol találsz még 4 további eszközt is, ami segít az értékes tartalom létrehozásában is. 


Érdemes figyelned a piacodon zajló trendekre, ami segíthet, hogy meglásd merre tart a piacod. A Hogyan találhatod meg a piacod trendjeit? című cikkünkben válaszokat kaphatsz a hogyan-ra.

google trend

célcsoport választás

Ha megtaláltad az egyediségedet, akkor jó ha ezt megtudja a célpiacod is. Fontos, hogy kommunikáld, ne tartsd titokban! Összegyűjtöttünk neked 67 eszközt, ami segít neked weboldalad forgalmát növelni.


Kérdezhetnéd, hogy “a sok száz termékem közül melyikkel kezdjem”? Mi a megfelelő sorrend? A döglött kutyákra és a fejős tehenekre koncentrálj? Igen jól olvastad az előző kérdést. A BCG mátrix segíthet a választásban, és megértheted, hogy a döglött kutya és a fejős tehén kifejezés mit jelent. Itt találsz róla két cikket:

bdc mátrix

A heti kulcsszó:

Egyediség

A heti kérdés: 

Miben tudok más lenni?


 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: