Marketing Eszközök
Kérjük oszd meg a cikket

Mi Drew Barrymore javaslata az ötlet szerzésre?

Van hogy nehezen megy az ötletszerzés, ez főleg akkor történik amikor sürgősen kellene egy jó ötlet. Egyre jobban próbálsz koncentrálni, de valahogy nem megy. Ismerős ez a helyzet?

A Zene és szöveg című filmben volt egy nagyon fontos jelenet, amiből sokat tanulhatunk.

A sztori röviden: Egy divatjamúlt popsztárnál csak az lehet elkeserítőbb, amikor az egykori könnyűzenei legenda végre visszatérhetne, ha szerezne egy jó számot - de semmi nem jut az eszébe. Alex már csak a nosztalgiából él: harmadvonalbeli vidéki helyszíneken adja elő régi számait korosodó rajongóinak.

Zene és Szöveg ötletelés

Egy szeszélyes ifjú sztárocska azonban a fejébe veszi, hogy legújabb lemezén duettet énekeljen apja kedvencével, és felkéri a férfit, gyorsan írjon kettejüknek egy slágert. Fletchernek azonban nincs ihlete: zenét rég nem szerzett már, szöveget pedig még sosem írt. Most már csak a csoda segíthet rajta...

Megjelent a csoda, Drew Barrymore játsza a filmben azt a szövegírót, aki meghozza a megoldást. Érdekel, hogy mi ez?

drew barrymore ötletelés

A válasz: "sétáljunk egyet". A filmben Drew Barrymore javasolta, hogy menjenek ki az utcára, mert ott hevernek a lehetőségek.

Nagyon fontos, hogy nyitottan kell kilépned az utcára, mert nem tudhatod, hogy mi lesz az a fontos pillanat, amiből megszületik az ötlet.

A legjobb ötletek abból születhetnek, ha nyitott szemmel és füllel indulsz neki a nagyvilágnak.

Még két tipp:

  • nézz körül, hogy más iparágadban milyen ötleteket használnak, ezt adaptáld a saját területére (ne egy az egyben másold, inkább alakítsd át),
  • figyeld meg az újságokban azokat a hirdetéseket, amelyek megragadják a figyelmed - melyek azok az elemek, amikre felfigyeltél, ezt hogyan tudnád alkalmazni?

A heti kulcsszó: irány az utca

A heti kérdése: Mit használhatnék fel marketingem fejlesztésére a környezetemben felfedezhető lehetőségek és megoldások közül?

csak kattints és rögtön hozzáférhetsz

 

Elmélet helyett gyakorlat: új marketing csatornák Neked!

Folyamatosan bővülő, konkrét gyakorlati tippekkel és magyarázatokkal,  eszközökkel segítünk neked, új marketing csatornáid kialakításában.  Kérd máris az ingyenes hozzáférésed a gombra kattintva.

Leave a Comment: